Türkiye Gençlik Konfederasyonu tarafından Kahramanmaraş’taki köy okullarında eğitim gören öğrencilere yardım eli uzatıldı.
Süleyman Demirel Fen Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü üyesi öğrencilerinin de katkı sağladığı etkinlikle, Çağlayancerit ilçesine bağlı Oruçpınarı Köyü ile Onikişubat İlçesi’ne bağlı Hacıbudak köylerinde eğitim gören öğrencilere yardımda bulunuldu.
Kampanya kapsamında çocukların, giyim, ayakkabı, test kitapları, okuma kitapları, kırtasiye malzemeleri, ayakkabı, fotokopi makinesi, eğitim setleri ve teknoloji setleri gibi ihtiyaçları karşılanarak, okulda görev yapan öğretmenlere teslim edildi.
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Seyithanoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilere yapılan yardımın ülke geleceğine yapılacak en önemli yatırımlardan biri olduğunu belirtti. Projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini ifade eden Seyithanoğlu, şöyle konuştu:
“200’e yakın ilk ve orta okul öğrencisi için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Tek bir tanesinin geleceğinin değişmesi bu ülkenin geleceğinin değişmesi anlamına gelecektir. Okumak isteyen binlerce çocuk var. Her şeyi devletten beklememek gerekiyor, bizler de vatandaş olarak elimizden geleni yapmalıyız. Bu okullara yardım götürebilmemize vesile olan Oruçpınarı İlk/Orta Okulu öğretmenlerinden Mehmet Kuş ve Hacıbudak İlk okulundan Nazlı Üskündağ öğretmenlerime de çok teşekkür ediyorum. Onlar gibi azimli, istekli öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimiz emin ellerde. 2 okula yardımımızı tamamladık. Umuyorum Kahramanmaraşlı hayırseverlerin desteği ile daha çok köy okulumuza yardım götüreceğiz. Projemize katkı sağlayan, Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Tiyek, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Süreyya Kazancı ve adını sayamadığım hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi