Afşin’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Kıraç İnşaat, Afşin’de 112 Acil İstasyonu yaptıracak.

Afşin Odun Ambarı mevkisin de yapılacak olan 112 Acil İstasyonu için Kahramanmaraş Valiliği’nde protokol töreni düzenlendi. Törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Kıraç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kıraç katıldı. İstasyonun adı ise  “T.C. Sağlık Bakanlığı Afşin Yemliha Kıraç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu”  olacağı bildirildi.

Kıraç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kıraç’a duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, “Afşin’de 112 Acil istasyonu yapmak üzere Koray Kıraç kardeşimizle protokol imzalamak için bir araya geldik. Afşin ilçe merkezine ve çevresine hitap edecek olan bir 112 merkezi olacak. Koray Kıraç kardeşimizi bu istasyonu yaparak bize hibe edecek. Kendisine bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 Afşin’de 112 Acil İstasyonu ihtiyacının olduğunu kaydeden Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, “Şuanda Kahramanmaraş ilimizde 30 adet 112 acil istasyonumuz bulunmaktadır. Ortalama olarak günde 4 bin 500 tane çağrı geliyor. Bunun 120-150’si tam anlamıyla acil olaylar. Bizlerde 112 ekibimizle en kısa zamanda bu olaylara ve hastalarımıza ulaşıyoruz. Afşin’de 3 adet 112 acil istasyonu bulunuyor. Bu istasyonlarımızdan bir tanesinin durumu çok kötüydü. Afşin Belediyemizin bize tahsis ettiği alana Afşinli İşadamımız Koray Kıraç Bey’e yeni bir istasyon yapımı için yardımda bulunmasını teklif ettik kendisi hiç düşünmeden teklifimizi kabul etti. İstasyonumuzun yapımı için protokol oluşturduk ve Sayın Valimize arz ettik. İnşallah en kısa zamanda 112 acil istasyonumuz tamamlanır ve Afşin ve çevresine hizmet etmeye başlar. Yapılacak olan istasyonumuza tahsis edilen ambulanslar konusunda ve bakanlık nezdindeki girişimlerinden dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kıraç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kıraç ise, şunları kaydetti:

“İl Sağlık Müdürümüz İlker Çitil Bey Afşin’de bir acil istasyonunu ihtiyacı olduğunu söyledi, bizlerde bu konuda kendilerine yardımcı olabileceğimizi söyledik ve 112 istasyonunun yapımını üstlenmeye karar verdik. Aslında bu bizim için bir onurdur.  İnşallah yapılacak olan 112 acil istasyonu Afşin’imize hayırlı uğurlu olur.”

 

Konuşmalar ardından protokol imzalandı. 

 

 

Editör: Haber Merkezi