Afşin-Elbistan B Termik Santraline kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen iki ayrı göçükte hayatını kaybeden 11 madenci, düzenlenecek tören ve okunacak mevlitle anılacak.

Afşin- Elbistan B termik santraline kömür sağlayan ve Park Teknik A.Ş. tarafından işletilen Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen ilk göçükte Yaşar Alkaya adlı işçi hayatını kaybetmişti. 4 gün sonra yaşanan ikinci göçükte ise 10 işçi toprak altında kalırken, yapılan arama çalışmalarında Ruşen Demir'in cansız bedenine ulaşılmış, Jeoloji Mühendisi Halil Tatlı, Maden Mühendisi Nail Yılmaz ile işçiler Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat toprak altında kalmıştı. Toprak altında kalan 9 kişi, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

Çöllolar Kömür Havzası’nda 2011 yılında yaşanan göçükte yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan 9 madenci  için anıt hazırlandı. Çöllolar’ı kuş bakışı gören bir alana yapılan anıt üzerinde göçükte hayatını kaybeden madencilerin isimleri yer alıyor.

Göçüğün üzerinden 4 yıl geçerken, hayatını kaybeden 11 madenci için mevlit töreni düzenlenecek. Çöllolar Kömür Sahası'nı işleten Park Teknik A.Ş. tarafından düzenlenecek olan anma töreni, 10 Şubat 2015 Salı günü Çöllolar Kömür Sahası'nda gerçekleştirilecek.

Göçüklerde hayatlarını kaybeden madencilerin yakınları, Park Teknik ve AEL çalışanları, Ciner Holding yetkilileri, Maden-İş Sendikası yetkilileriyle vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek olan anma töreninde Mevlid-i Şerif okunacak. Mevlit programı saat 12.00'de gerçekleştirilecek.

Maden-İş Afşin Elbistan Şubesi Mevlid-i Şerif için Afşin'den katılanlar için saat 10.30'da Afşin Belediyesi önünden servis kaldıracak.

Editör: Haber Merkezi