Kütüphaneler Haftası nedeniyle Özel Ceyhan Koleji kardeş okul Hacı Bektaş Veli Ortaokulu’ndaki 550 öğrenciye kitap hediye etti.
Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen Kendi Geleceğini İnşa Etme Yolunda Bir Damla Gözyaşı isimli kampanya ile 550 öğrenciye Kur’an-ı Kerim, roman, ders ve hikaye kitapları dağıtıldı.
Kitap dağıtımından önce bir konuşma yapan Hacı Bektaş Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ramazan Çetin, “Bizim bu faaliyetler ile amacımız dünya milletleri arasında hak ettiğimiz saygın yeri alabilmemiz için kendi kültürel değerlerine sahip çıkan, kendi öz değerlerini yaşayan ve yaşatmaya çalışan, kendine güvenen, topluma karşı görev ve sorumluluğunu yerine getiren, barış huzur ve güven içerisinde yaşayan nesiller yetiştirmeye devam etmektir” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise, okumanın önemine vurgu yaparak, “Bizim dinimizin de ilk emri oku. Allah, Peygamber Efendimize peygamberlik gönderdiğinde ona ilk gönderdiği emir oku olmuş. Bunu çok düşünmemiz ve dikkate almamız lazım, bu rasgele bir şey değil çünkü gönderen Allah, gönderdiği de O’nun elçisi. Dolayısıyla sürekli okuyacağız, çok şey öğreneceğiz, bildiklerimiz, öğrendiklerimiz ön yargılarımızı yıkacak, insanlar arasındaki mesafeler yakınlaşacak, insanlar kucaklaşıp dost olacak” diye konuştu.
Özel Ceyhan Koleji Müdürü Mustafa Pala ise, "1’i Muş’un Bulanık ilçesinde, 2 tanesi de Elbistan’da olmak üzere 3 tane kardeş okulları olduğunu belirterek, “Okullar arasında da bu yardımlaşma ve dayanışmayı, birbirimizin derdine ve sevincine ortak olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda böyle bir programa ortak olmaktan da şeref duyuyoruz” ifadesini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere kitaplar dağıtıldı.
(OZR-Y)
Editör: Haber Merkezi