Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla vatandaşlara yönelik bilgilendirmelerde bulundu.
Özel İdare İş Merkezi önünde stant açan Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) faaliyetlerini anlattı. Vatandaşlara broşür ve sunumlarla meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerinin belirtilerini anlatan görevliler, erken teşhisin önemine vurgu yaptılar.
Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Kanser’de erken teşhisin önemine değinen Reyhanlıoğlu, şöyle konuştu:
“Bilindiği gibi kanser erken teşhis edilmesi halinde tedavisi olan ve önlenebilen bir hastalık. Bizim maksadımızda insanlarımızda farkındalık oluşturmak için kanseri erkenden teşhis etmek ve önüne geçmek. En çok hayat kaybına neden olan kanserler. Bağırsak kanserleri, bayanlarda rahim ağzı ve meme kanserleri. Bu 3 kanser KETEM’lerde tamamen ücretsiz olarak taraması yapılan kanser türleri. Diyoruz ki kanser önlenebilir bir hastalıktır. Kanserden korkmayın, geç kalmaktan korkun.”
LÖSEV Başkanı Gülseren Altay ise vakfın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kızının 7 yaşında kansere yakalanmasıyla birlikte LÖSEV’le tanıştığını dile getiren Altay, “Ben kendimi LÖSEV’e bağışladım. 7 yıldır gönüllü anne olarak çalışıyorum. Lösemi hastalığı LÖSEV çocuklarımızın makus talihini değiştiren bir kurum haline geldi. 1998’de bir güneş gibi doğan LÖSEV, “bu hastalık tedavi edilebilen bir hastalıktır”, parolasıyla yola çıktı ve bugün tedavilerde yüzde 90 başarı sağlanır hale geldi. Bununla da kalmayan LÖSEV, çocuğun tedavileri yanında tüm aileyi kucaklıyor. Bugün on binlerce hastası ve tesisleriyle onkolojide bir dünya devi haline geldi ve bizlere destek vermeye devam ediyor” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi