Kahramanmaraş'ta Dünya Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla, Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Çelik tarafından verilen eğitimde, kalp sağlığının önemine dikkat çekilerek, kan basıncı, obezite, kolesterol ve sigara içiminin kalp sağlığı üzerine etkileri anlatıldı.

Düzenli yapılan spor, dengeli beslenme, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmanın kalp sağlığı için çok önemli olduğuna dikkat çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Kalp ve damar hastalıkları, bugün için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gelen ölüm nedenlerinden biridir. Kronik hastalıkların insan sağlığına etkilerinin öngörülmesi, anlaşılması ve acilen müdahale edilmesi hayati önem taşımaktadır. İnsan sağlığının korunması ve hayat kalitesinin arttırılması için sağlıklı düzenli spor, dengeli beslenme, sigara alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durma ve belirli aralıklarla doktor kontrolünden geçmek çok önemlidir."

Çelik, daha sonra katılımcıların yönelttiği soruları cevaplandırarak, kalp sağlığı hakkında bilgiler verdi.
 

Editör: Haber Merkezi