Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kale, Kapalı Çarşı ve Kıbrıs Meydanı çevresinde yapılan restorasyon çalışmalarıyla kente gelen turist sayısını artıracaklarını söyledi. Poyraz, “Kahramanmaraş’ı transit geçiş yapılan bir şehir olmaktan kurtaracağız.” dedi.
Poyraz, restorasyon çalışmaları tamamlanarak kültür evine dönüştürülen tarihi Dedeoğlu Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakçı, Hasan Kara ve Mustafa Uzunlar’ın da katıldığı toplantıda konuşan Poyraz, özellikle son 3 yıldır yapılan çalışmalarda, kültür, turizm ve edebiyat alanlarına ağırlık verildiğini kaydetti.
Kahramanmaraş’ın birbirinden değerli tarihi eserleri bünyesinde barındırdığını ifade eden Poyraz, yapılan çalışmalarla tarihin gün yüzüne çıkartıldığını dile getirdi. Belediye tarafından yayımlanan eserleri de tanıtan Poyraz, bu kitaplarla kentin yetiştirdiği şair ve yazarların gelecek nesiller tarafından tanınacağına dikkat çekti. Poyraz, şöyle konuştu:
“Bizim bir çok zenginliğimiz var ama bunun farkında değiliz. Fakat şimdi gerek 5 çarşı da yapılan restorasyon çalışmalarıyla gerekse Kıbrıs Meydanı’ndaki genişletme çalışmalarıyla bu zenginlikler gün yüzüne çıkartılıyor. Biliyorsunuz Ulu Camiden Kıbrıs Meydanına kadar olan alanda kentsel dönüşüm kapsamında Cuma günü çalışmalara başlıyoruz. Bura amacımız ne, kentimizi transit şehir olmaktan çıkartacağız. Çünkü Nevşehir’den gelip buradan geçen bir turist sadece dondurma alıp gidiyor. Biz bunu istemiyoruz. İstiyoruz ki gelen turist burada kalsın, kalemize çıkıp çayımızı içsin, kapalı çarşımızı gezip alışverişini yapsın, Cumhuriyet Hanında el işlerimizi görsün. Geceyi burada konuklayıp şehrimizden öyle ayrılsın. İşte bu nedenle burayı transit bir şehir olmaktan kurtaracağız.”
- ORTAHAL’DE YAPILACAK ÇALIŞMALAR
Başkan Poyraz, mülkiyeti Kahramanmaraş Belediyesi’ne ait olan Ortahal’in de Kapalı Çarşı ve Kıbrıs Meydanı’ndaki çalışmaları tamamlayacak bütünün son parçası olduğunu belirtti. Burada otopark ve kültür park yapılacağını anımsatan Poyraz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biliyorsunuz burada Belediye Pasajı esnaflarımız geçici olarak kalıyorlar. Ancak burayı Aralık ayından itibaren boşaltacaklar. Bunu kendileri taahhüt ettiler. Hepsi tek tek imza verdiler. Bu çok önemli. Orası bizim malımız, geçici işgaliye verdik. Herkes sözünün arkasında durmalı. Burada 50’den fazla arkadaşın imzası var. Aşağıda buradaki esnaflar için yer yapıldı. İhaleye katılacaklar, kazanamasalar bile burayı boşaltacaklar. Şimdi onlara düşen verdikleri taahhüdün arkasında durmalarıdır. Çünkü biz bu zamana kadar kendilerine gereken her türlü kolaylığı sağladık.”
Poyraz, toplu taşımaya ilişkin ise 15 yeni otobüsün hizmete sunulacağını ifade etti. Poyraz, “Biliyorsunuz şu an 470 dolmuş var Maraş’ta. Ben 10 yıllık görev sürem içerisinde 5 dolmuşa dahi izin vermedim. Buna alternatif olarak 2’si körüklü olmak üzere 15 yeni otobüs geliyor. Bizim istediğimiz 2 dolmuş birleşip bir halk otobüsü alsınlar. Böylece vatandaşa da daha kaliteli hizmet sunacaklar.” diye konuştu.
Poyraz, kentsel dönüşüm konusunda da çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Kentin muhtelif yerlerinde yaşayıp, kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen vatandaşların, bir araya gelip müracatta bulunmaları halinde her türlü kolaylığın sağlanacağını vurguladı.
Poyraz, kentten geçen Kılavuzlu Sulama Suyu Projesi’nden de istifade edileceğini, buradan alınacak suyun fuar alanında değerlendirilerek, vatandaşın hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi