29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümü Kahramanmaraş’ta törenlerle kutlandı.
Trabzon Bulvarındaki tören Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Metin Acar ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Kocatepe, Türk milletinin tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferin ardından güçlü bir devlet kurarak cumhuriyet yönetimine geçtiğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu güne çok önemli gelişmeler kat ettiğini dile getiren Kocatepe, öğretmenlere de seslenerek şöyle konuştu:
“Kahramanmaraşlılar, Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde 90 yılda eğitimden, sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomikleşmeye her alanda önemli adımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti köklü, büyük, demokratik ve laik bir devlet olarak pek çok ülke için örnek bir modern olmuştur.
Öğretmenler, Atatürk, her şeyden önce ben öğretmenim diyerek tüm unvanların ötesine taşıdığı öğretmenlik mesleğinin önemini ve kutsallığını uygulamıştır. Bu nedenle sizler vatanını koruyacak cumhuriyet yaşatacak yüceltecek kişilikli milli ve manevi değerlerine bağlı, insani değerlere saygılı bireyler yetiştirdikçe cumhuriyetimizin nice yıl dönümleri daha güçlü, daha huzurlu ve mutluluk içinde kutlanacaktır. Öğrenciler, Fatihlerin, Akşemseddinlerin, Sütçü İmamların oğulları olan sizler Türkiye Cumhuriyeti Dünyanın en gelişmiş ve rehber ülkesi oluncaya kadar var gücünüzle çalışmalısınız. Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız bu nedenle çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanılmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli, okuyan, araştıran, sorgulayan Dünyayı değiştirecek fikirler üretebilen başkalarına saygılı bireyler olarak yetiştirmelisiniz.”
Editör: Haber Merkezi