Elbistan TEAŞ Enerji İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 1.Geleneksel Pilav Günü düzenledi.
Elbistan Pınarbaşı Mesire alanında gerçekleşen etkinlikte dayanışma, birlik ve paylaşım adına örnek görüntüler sergilendi. İşçilerin pilav dağıtımı sonrasında, kalabalık halay şovu görülmeye değerdi.
Yaklaşık 200 üyesi bulunan Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinde görev yapan Elbistan Enerji İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Doğan, 1998 yılında kurulan derneklerinin geçen süre içinde başarılara ve önemli hizmetlere imza attıklarını ifade ederek, yapılan çalışmalar hakkında üyelere ve kamuoyuna bilgi verdi.
Enerji İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan, konuşmasında şunları söyledi:
"Enerji işçileri olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma adına önemli gelişmelere hep birlikte imza attık. İş dünyasının stresini atmak için her yıl geleneksel olarak organize edeceğimiz geleneksel pilav gününün ilkini geniş bir katılımla gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Bundan sonra her yıl Mayıs ayının 3. haftası bu etkinliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Emek, destek ve katkılarından dolayı tüm üyelerimize ve işçi kardeşlerimize teşekkür ediyor, şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum."
Doğan, asıl ve en önemli amaçlarının ihtiyaç sahibi aile, öğrenci ve insanlara karınca kararınca ekonomik katkı sağlamak olduğuna değinerek, "Asıl ve asil amaçlarımızdan biri çalışan işçiler olarak Elbistan ve bölgesindeki yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. 200'ye yakın üyemiz ile zor, meşakkatli ama manevi değeri olan bir görev içindeyiz. Zoru başarmanın manevi hazzı içindeyiz. Katkılarını esirgemeyen tüm işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi. -
 
Editör: Haber Merkezi