İşadamı Koray Kıraç,tarafından Başüstü Mahallesi’ne  inşa edilecek olan Yeter Kıraç Kuran Kursu ve Taziye Evi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce Başüstü Mahallesine Kur’an ursu ve taziye evi yapacağının sözünü veren İşadamı Koray Kıraç, sözünü tutarak mahalleye Kuran Kursu ve Taziye Evi yapmak için kollarını sıvadı.  500 metre kapalı alana inşa edilecek olan Yeter Kıraç Kuran Kursu ve Taziye Evi 2 katlı olacak ve 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Yeter Kıraç Kuran Kursu ve Taziye Evi temel atma programında konuşma yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "Başüstü Mahallemizde hayırlı bir hizmet için toplandık. İş Adamı Koray Kıraç Bey Başüstü Mahallesine daha önce kuran kursu ve taziye evi yapacağı sözünü vermişti. Şuanda Koray Bey vermiş olduğu bu sözü yerine getiriyor. Ben kendisine Başüstü Mahallemiz adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda kuran kurusu ve taziye evi en kısa zamanda tamamlanır ve tekrar açılışını yapmak için bir arada bulunuruz. Başüstüne yapılan bu kuran kursu ve taziye evi vatandaşlarımızın bir çok ihtiyacını karşılayacak ve vatandaşlarımız bundan en güzel şekilde yararlanacaklar." dedi.

Başüstü Mahallesine yapılacak olan Yeter Kıraç Kuran Kursu ve Taziye Evi'nin tamamlandıktan sonra bütün ihtiyaçlarının Afşin Belediyesi tarafından karşılanacağını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Başüstü Mahallemize yapılacak olan kuran kurusu ve taziye evinin temel atma töreninde bir arada bulunuyoruz. Yapılacak olan bu bina vatandaşlarımız tarafından çok amaçlı olarak kullanılacak ve mahallemizin birçok ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca ileride yapacağımız protokolle yapılan sosyal tesis Afşin Belediyemize devredilecek ve bütün ihtiyaçları belediye tarafından karşılanacak. Bu güzel hizmeti Başüstü mahallemize kazandırdığından dolayı İşadamı Koray Kıraç Bey'e çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Başüstü Mahallesi Muhtarı Cuma Satılmış," İşadamı Koray Kıraç 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce Başüstü Mahallemize kuran kursu ve taziye evi yapacağının sözünü vermişti, şimdi kendisi bu sözü yerine getiriyor. Başüstü mahallemiz adına Koray Bey'e çok teşekkür ediyorum, böyle bir hizmeti bize kazandırdıkları için."diye konuştu.
Yeter Kıraç Kuran Kursu ve Taziye Evi'nin temel atma programına, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım,İş-Kur Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Maden-İş Sendikası Başkanı İsmail Aslan, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İnşaatın temeli kesilen kurban ve dualarla atıldı.
Editör: Haber Merkezi