Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, uzun yıllar önce yapılan ve eskimiş içme suyu şebekesinin yenilenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, projenin ihale aşamasına geçildiğini kaydetti.
 
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, açıklama yaparak İller Bankası aracılığıyla sürdürülen Afşin İçme Suyu Şebekesi Projesi hakkında bilgiler verdi. Aydoğan şunları kaydetti:
“Şehrimizde en önemli problemlerden biri içme suyu. İçme suyu ishale hattı ile alakalı DSİ aracılığıyla ihale tamamlandı ve müteahhit belirlendi. Önümüzdeki haftalarda inşallah temel atma merasimiyle Akdere içme suyu projesi hayata geçmiş olacak. Şehrimize ne kadar su getirirsek getirelim şehrimizin alt yapı sorunu olduğunu herkes bilmekte. Özellikle yıllardan beri hem Afşin’in kapasitesine yetmeyen hem de eskimiş şebekenin yenilenmesi gerekiyor. İmar düzenlemeleri tamamlandıktan sonra iller bankası aracılığıyla yapmış olduğumuz projemiz onaylandı, şuanda ihale birimine gönderildi ve ihale birimi hazırlıklarını tamamlamak üzere, önümüzdeki günlerde ilana çıkacak içme suyu şebekesi için. Buradan bu konuyla ilgilenen müteahhit hemşerilerimizi bu projeye davet ediyorum. Afşin içme suyu şebekesi ihalesine girerek, sene sonuna kadar tamamlanacak bu ihalede inşallah Afşinli müteahhit arkadaşlarımız olur ve projeyi tamamlayarak Afşin’in kullanımına sunarlar. Bu bölgemizin insanının hem kazanmasını istiyorum hem de şehrimize daha sağlıklı bir hizmet üretecek şekilde işçilik yapacaklarına inanıyorum. İnşallah bir buçuk yıl içerisinde 243 kilometrelik şebekemizin tamamı yenilecek ve bunlar son teknolojiyle gerçekleşecek. İnşallah böylelikle uzun yıllar Afşin’e hizmet edecek altyapı sağlanmış olacak.”
Editör: Haber Merkezi