Afşin Eshab-ı  Kehf Eğitim Kültür Çevre Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, “Hz. Muhammedin Hayatı”  konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adem Saraç katıldı.

Afşin Belediye Düğün Salonunda düzenlenen seminer Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kürsüye gelen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adem Saraç, “Bu tür organizasyonların herkes açısından çok önemli . Öncelikle bize bu imkanı sunan ve burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Peygamberini hiçbir zaman unutmayan bu millet her zaman onu sevmiştir; çünkü o her şeyden sevimlidir. Bu Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Efendimizi daha iyi tanıyoruz ve iman ve ibadetimiz daha çok ehemmiyet veriyoruz.” dedi.

‘Hz. Muhammedin ahlakı bir mucizedir’ diyen Saraç, “Peygamberimiz her türlü ahlaki olgunluğun, güzelliğin zirvesindeydi. O, insanlık için ulaşılmaya değer tek hedeftir. İnsanlar, o hedefe ulaşmak için gayret göstermeliler. Çünkü gerek ahlak, gerek ibadet hayatında, Rabbiyle olan beraberliğinde, hem ilk defa başlamış, hem en mükemmelini yapmıştır. Her meselede, namazında, orucunda, sadakasında, zekatında, haccında en mükemmelini yapmış, aynı zamanda aile içi ilişkilerinde, çocuklarıyla, torunlarıyla, ailesiyle, yakınlarıyla olan muamelelerinde kimsenin yapamayacağı, güç getiremeyeceği bir portredir.” şeklinde konuştu.

Peygamber sevgisinin toplumun tüm kesimleri için ortak bir değer, birleştirici bir güç olduğunu belirten Saraç" Peygamber Efendimizin davranışlarının ahlaki olarak dayandığı esaslar araştırıldığında bunların en başında O'nun engin alçak gönüllülüğü, yumuşak huyla muamelede bulunması ve insan sevgisi geliyor. Bizlerde Peygamber Efendimize sevgimizi en güzel hislerimizle dile getirelim. O'nun anlatıldığı ve anıldığı her yere en geniş katılımla iştirak edelim.  Hiç şüphesiz ki; Allah sevgisinden sonra sevgiye en lâyık olan Hz. Muhammed (s.a.v)'dır. Peygamberimizi sevelim. Peygamberimizi anlatan şiirleri yazan bizim insanımız. Peygamberimizin faydalarını her zaman görüyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi