Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi.
Polisevi’nde düzenlenen programda, dernek temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Aşık, kadınların toplumun vazgeçilmez en önemli parçalarından biri olduğunu belirtti. Bir anne, bir eş olan kadının yaşamın her alanında erkekle beraber olduğunu kaydeden Aşık, şunları ifade etti:
“Sizlerin sosyal hayatta, ekonomik hayatta tam olarak yer almanız bizim en büyük özlemlerimizden birisidir. Bunun artarak devam etmesini istiyoruz. Çünkü kadınlar bizim annelerimiz, kadınlarımız hayatımızın içinde bizim olmazsa olmazımız. Paylaştığımız hayatta bizim yükümüze ortak olan en önemli varlıklarımız. Erkekler olarak bizler, bayanlar yanımızda olmadan hayatın sağlıklı gitmeyeceği kanaatindeyim. Çünkü aile en önemli kavram. Özellikle son zamanlarda yaşanan boşanmalar nedeniyle aile yapısında zayıflamalar, sosyal yapıda zayıflamalar ve bunun sonunda suçlarda artışın meydana geldiğini görüyoruz. Bu kavramı kaybetmeden çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda büyümesini sağlamamızı bizim açımızdan çok önemli görüyorum. Bunda da en önemli görev, anne ve babalara düşüyor.”
Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Şenda Evliya, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hatice Koç ve çok sayıda dernek temsilcisinin katıldığı toplantının ilerleyen bölümlerinde, kadına şiddet ve kadınların problemleri değerlendirildi.
(YUT-Y)
Editör: Haber Merkezi