AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, hızlı tren projesi içerisinde Kahramanmaraş’ın da yer aldığını belirterek, “Halkımız hızlı tren konforuyla buluşacak” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın, hızlı tren güzergahı içerisinde Kahramanmaraş’ın da yer aldığını açıklamasına rağmen, bazı siyasi partilerin aksi yönde propaganda yapması AK Parti İl Teşkilatı’nı harekete geçirdi. İl Başkanı Metin Doğan, Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay, düzenledikleri ortak basın açıklaması ile iddialara cevap verdi.
Teşkilat adına basın açıklamasını yapan İl Başkanı Doğan, gerek Başbakan Erdoğan’ın gerekse Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’ın açıklamalarıyla hızlı tren projesinde Kahramanmaraş’ın da yer aldığını belirtti. Buna rağmen bazı siyasi partilerin pankartlar ve yanıltıcı beyanlarla kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
“Milliyetçi Hareket Partisi’nin şehrimizin muhtelif yerlerine ‘hızlı tren kaçtı’ pankartlarını asarak halkımızı yanıltmaya, gerçekleri örtemeye çalıştığına üzülerek şahit oluyoruz. Anlaşılan o ki 17 Mart’ta sayın Başbakanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz miting birilerini rahatsız etmiştir. Özellikle belirtmek istiyoruz, bu proje içerisinde Kahramanmaraş’ımız yer alıyor ve hızlı tren hattı tam da şehrimizin içerisinden geçecektir. Bunun yanında başbakanımız Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fatih Mehmet Erkoç’un projeleri arasında yer alan Kısık Vadisi yolunu da halkımıza müjdelemiştir. Bu yolla özellikle Elbistan başta olmak üzere kuzey ilçelerimize daha da yakınlaşacak ve mesafe 90 kilometrenin altına düşecektir. Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerinin birbirine daha kolay ulaşmasını sağlayacak bu proje şehrimiz insanının ekonomisi başta olmak üzere bir çok alanda olumlu katkılar sağlayacaktır. Sayın Başbakanımız, 500 yataklı yeni hastane ve eğitim kampusu olmak üzere şehrimize yapılacak bir çok yatırımın daha müjdesini vermiştir. İktidarımız hem Türkiye genelinde hem de Kahramanmaraş’ız da yaptığı yarımılar kimleri rahatsız ederse etsin, artarak devam edecektir. Bizim için tek amaç, milletimizin ve Kahramanmaraş halkının daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamaktır.”
- “KAHRAMANMARAŞ’IN UFKU AÇIK”
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ise karayolu ulaşımı hakkındaki yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Başbakan’ın müjdelediği Kısık Vadisi projesinin ülkenin önemli arterlerinden biri konumuna geleceğini ifade eden Erkoç, şöyle konuştu:
“Bu yolun daha ileri bir boyutu ve anlamı var. Ülkemizin önemli arterlerinden biri olmasının yanında özellikle hazar denizi etrafındaki, Gürcistan, İran, Azerbaycan ve Ermenistan gibi ülkelerle birlikte Karadeniz’i ve Doğu Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en kısa yol haline geliyor. Şimdi Sivas-Darende arası ve Darende-Elbistan arası da programa alınacak. Yani burası Türkiye’nin önemli arterlerinden biri haline gelecek. Yani sadece 300 bin vatandaşımızın merkezle yakınlaşmasını sağlamıyor bunun yanında ülkenin doğusu ve kuzeyini Akdeniz’e bağlıyor. Biliyorsunuz Türkoğlu’na bir de lojistik merkez yapılıyor. Böylelikle özellikle ağır vasıta araçlar bu yolu kullanarak limanlara gidecek yükünü buraya bırakacaklar. Yani ulaşım yönünden başta hızlı tren olmak üzere, bu yeni yollar ve lojistik merkezi ile önemli merkezlerden biri haline geliyoruz. Biz de hafif raylı sistemi projelendirirken hızlı trenle entegre etmeyi düşünüyoruz. Şehrimizin ufku açık ve gerçek manada marka şehirlerden biri haline geliyoruz.”
Milletvekili Sağlam da yapımı devam eden Kahramanmaraş-Göksun-Kayseri yolu hakkında bilgiler verdi. Bu yolun bitirilmesiyle Gülek Boğazı’na rakip olacağını dile getiren Sağlam, “Yollardaki kısalmayı düşündüğünüz zaman Kahramanmaraş 2 endüstri şehrinin arasına giriyor. Gerek tren yolu, gerek karayolu bakımından bu çok önemli. Öyle zannediyorum ki bu yol bittiği zaman Gülek Boğazına kesinlikle rakip olacak. Belki daha fazla trafik olacak. Yani güneydoğunun bütün Karadeniz’e ve İç Anadolu’ya geçişi buradan olacak. Daha yol bitmeden bu yolda Güneydoğunun tırlarını görmemiz mümkün. Büyük bir zenginlik geleceği kanaatindeyim. Artık merkez de organize sanayi bölgesi yapmakta zorlanıyoruz. Ama yarın bu yollar tamamlandığında Göksun da bile OSB yapabiliriz. Yol düzgün olduktan sonra OSB’nin 10 veya 20 kilometre uzaklığı önemli değil. Şimdiden Kahramanmaraş ta işadamlarımız oralarda topraklar alıyor. Yani memlekete zenginlik katacak şeyler oluyor” diye konuştu.
Havayolu ulaşımı hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Ramazanoğlu ise, “Havayolu ulaşımında yeni seferler konuluyor. Özellikle hemşehrilerimizin İstanbul’a seyahat için sabah erken gidiş ve gece geç saatte dönüş talepleri karşılık buluyor ve bu yönde seferler başlayacak. Son olarak Narlı Havaalanı projesini bütün milletvekillerimiz ve teşkilatımızla yakinen takip ediyoruz. Büyükşehir adayımız da teknik birisi olması nedeniyle bu konuda çok yardımcı olacak. Yani burası bölge havaalanı olması açısından çok önemli bunu da paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Güvenç ise Kahramanmaraş’ın sağlıkta önemli merkezlerden biri konumuna geldiğini belirtti. Güvenç, “Biliyorsunuz şehir hastanemiz faaliyete geçti. Yoğun bakım üniversitelerimizin dışarıdan çok sayıda hasta aldığını gözlemliyorum. Bunun yanında Başbakanımız mitingde müjdeyi verdi 500 yataklı yeni bir hastane yapılacak. Böylelikle kentimiz sadece Kahramanmaraş’a değil, bölgeye çok büyük hizmet verecek. İkincisi de malumunuz bir eğitim kampusumuz şu anda faaliyete geçti. Diğer taraftan başbakanımız ikinci bir kampus sözü verdi. Bu da çok önemli ve özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi