Afşin Belediye'since organize edilen Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Sanatçı Hilmi Şahballı, konser verdi

Afşin Atatürk Parkı’nda düzenlenen konsere Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail Mert ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Parkı içerisinde konser veren sanatçı Hilmi Şahballı, vatandaşlara müzik ziyafeti verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde birbirinden güzel yöre türküleri söyleyen Hilmi Şahballı anlattığı hikâyeleriyle programa renk kattı.

Konserde konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Bizler hayattaki insanların değerini bilmeyiz, buna bir örnek Mahsuni Şerif’tir. Afşinli Büyük ozanımız hayattayken yapmadığımızı koymadık, şimdi ise heykelini dikiyoruz. Hilmi Bey hem icracı hem de bestekâr. Sanatçımızın birçok şarkısında ülkemizi, Maraş’ı ve Afşin’i bulmak mümkündür. Kendisi bizleri kırmayarak aramızda olmayı, Afşinlilerle olmayı kabul etti. Kendisine bizleri kırmayı geldikleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yazarlarımıza plaket

Diğer taraftan programda  Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Şair Mustafa Hamiş ve Mustafa Köş’e Afşin’e yapmış olduğu katkıdan dolayı plaket verdi. Başkan Aydoğan,  “İki değerli arkadaşımız Afşin için neler yapılması gerektiğine kafa yoran, Mustafa Hamiş şiirleriyle, Mustafa Köş ise yazılarıyla Afşin ve Eshab-ı Kehf ile alakalı eski yazıları bulup çıkartarak bizleri bilgilendiriyor ve aydınlatıyor. Bu iki kardeşimizde Afşin için bir değerdir. Kendilerine şehrimiz için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi