KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde kalp kapağında pıhtılaşma tespit edilen hamile kadın açık kalp ameliyatı oldu.

 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde kalp kapağında pıhtılaşma tespit edilen 3 aylık hamile kadın, açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.
KSÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Meşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci çocuğuna hamile kalan ve ismini belirtmek istemeyen kadının, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetiyle kardiyoloji bölümüne başvurduğunu belirtti.
Tetkiklerde, hastanın kalp kapağında pıhtılaşma tespit ettiklerini dile getiren Meşe, daha sonra açık kalp ameliyatına karar verdiklerini aktardı.
Ameliyatın başarılı geçtiğini anlatan Meşe, "Hastamızın 2 yıl önce de kalp kapağı değiştirilmişti. Oldukça riskli bir ameliyattı ama ekip arkadaşlarımızla güzel bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyorum. Kadının pıhtı tutmuş kapağı kendisinin de onayı alınarak mekanik olmayan biyolojik kalp kapağıyla değiştirildi. Kendisi sağlığına kavuşta ve kontrollerimiz devam ediyor" diye konuştu.
Son 18 ayda 300'e yakın açık kalp ameliyatı gerçekleştirdiklerini anımsatan Meşe, başarı oranlarının ise dünya standartlarında olduğunu sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi