Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı tarafından, dizayn edilen “Halk Sağlığı Otobüsü” Afşin’e gelerek bulaşıcı hastalıklar hakkında vatandaşlar bilgilendirildi.
Kahramanmaraş Halk Sağlığı Merkezi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla “Halk Sağlığı Otobüsü” oluşturdu. Oluşturulan bu otobüste ilçeleri gezerek vatandaşları bulaşıcı hastalıklar ve kanser konusunda bilgilendirmek için yollara çıktı.
Afşin’e gelen halk sağlığı otobüsü hakkında bilgi veren Halk Sağlığında görev yapan Sağlık Memuru Fatih Karakuş, otobüsle ilçeleri gezerek vatandaşlara hastalıklar konusunda bilgi verdiklerini kaydetti. Karakuş, “Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak görsel imajlarla desteklediğimiz otobüsümüz Göksun’da dolaştıktan sonra Afşin’e geldi. Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yapmış olduğumuz işlerin görsel ve ses dosyası olarak tanıtımını amaçlamaktayız. Burada önceliğimiz kanserde erken teşhisin önemini halkımıza duyurmak ve bilgilendirmek ayrıca bazitiyle alakalı halkımıza bilgi vermek. Ayrıca diğer halk sağlığı işleri olan bulaşıcı hastalıklar, aşı çalışmalarını halkımıza duyurmaya çalışmaktayız bu aracımızla. Bu otobüsümüzle tüm ilçelerimizi gezmeyi hedefliyoruz ve halkımızı bu konularda bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz.” dedi.
Editör: Haber Merkezi