Afşin Halk Eğitim Merkezi tarafından 2009-2010 eğitim öğretim yılı geleneksel yıl sonu sergisi açıldı.
 
Afşin Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu yılsonu sergisi, halk eğitimi binasında yapılan törenle sergilendi.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Taşkale, Afşin Halk Eğitim Merkezinin yıl boyunca bireylere kesintisiz hizmet verdiğini kaydetti. Milli Eğitim Sistemini anlatan Taşkale, “ Türk Milli Eğitim sistemi yapısı örgün eğitim ve yaygın eğitim olmak üzere iki bölümde birleşti. Özet olarak örgün eğitim okul öncesi, temel eğitim orta ve yüksek eğitimi kapsarken, yaygın eğitim örgün eğitimin yanında veya dışında düzenlenen tasarlanmış, planlı, düzenli ve programlı faaliyetlerin tümünü kapsamaktadır. Yaygın eğitim bir bakıma özgün eğitimin tamamlayıcısıdır. Yaygın eğitimin hedef kitlesinde yaş, cinsiyet, eğitim, kültür düzeyi, süre, seviye uygulama mekanı gibi unsurlarda sınırlama getirmeyen, örgün eğitim dışında ve içinde düzenleme faaliyetlerin tümünü kapsar. Kısaca yaygın eğitim hayat boyu süren bir eğitimdir. Yaygın eğitim toplumun ihtiyaçlarını, fertlerin ilgi, istek ve hizmet anlayışlarına göre kişilerin katılımıyla düzenlenir. Afşin Halk Eğitim Merkezi kurulduğundan bu yana kesintisiz bir şekilde eğitim vermektedir. Ana-Kız okuldayız kampanyası kapsamında 37 adat 1.2. kademe okuma yazma kursları açılmıştır. Bu kurslara 47 erkek, 198 kadın olmak üzere toplam 245 kursiyer katılmıştır. 2009-2010 eğitim öğretim yılında toplam 27 branşta 227 adet mesleki teknik, sosyal kültürel ve okuma yazma kursları açılmış olup, bu kurslara 2 bin 630 kadın, bin 704 erkek olmak üzere 4 bin 334 kursiyer katılmıştır” dedi.
 
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Taşkale’nin konuşması ardından kürsüye gelen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Afşin Halk Eğitim Merkezinde eğitim gören kursiyerlerimizin sene sonuna kadar yapmış olduğu faaliyetleri sergilediği bir programa katılmaktan mutluluk duyuyorum. Halk eğitim müdürlükleri bizler için son derece önemli.Biz halk eğitim merkezlerinde verilen kursların artmasını istiyoruz. Hatta ve hatta halk arasında halk eğitim merkezlerini sadece dikiş-nakış eğitimi veren bir kurum olarak bilinir. Biz bun intibaının da değişmesini arzu ediyoruz. Çünkü halk eğitim merkezlerimiz her türlü kursu açabiliyorlar. Aslında  halk eğitim merkezlerini çok daha iyi kullanmamız gerekir.Bunun içinde kursiyerlerimizin de talepkar olmaları lazım” şeklinde konuştu.
 
Yıl sonu sergisine Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, daire amirleri, belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Yılsonu sergisine katılan misafirler daha sonra sergiyi gezdiler.
Editör: Haber Merkezi