AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Güven, Afşin esnafını ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Belediye Başkan Adayı Güven, Afşin’e yakışır, hayvan pazarı, sebze ve meyve hali ve yoğurt süt pazarının yapılacağını kaydetti.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den Afşin Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Fatih Güven, seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ve AK Parti Afşin İlçe Teşkilatıyla birlikte esnafın sorunlarını dinleyen Güven, esnaftan destek istedi.
-Sebze ve meyve hali
Afşin’e yakışır bir meyve ve sebze halinin yapılacağını belirten Mehmet Fatih Güven, “Afşin tarımsal ürünlerin ön planda olduğu bir bölge. Özellikle kırsal kesimlerde halkımızın önemli bir kısmı bahçecilik, tarla ziraatı ve hayvancılıkla uğraşmakta. Mahalli idarilerin en önemli görevlerinden bir tanesi yerelde üretilen ürünlerin ve üretimlerin desteklenmesi gerekiyor. Bu noktada hem hayvansal ürünlerde hem de bitkisel ürünlerde pazarlama konusunda Afşin’de gerekli şartlar oluşmuş değil. Pazarlar, alıcı ve satıcıların bir araya gelmiş olduğu yerlerdir, üreticilerimiz var üretim konusunda bir sıkıntımız yok ama alıcılarımız yok. Bunun sebebi hem üretici halinin hem de hayvan pazarının Afşin’de kurulu olmaması. Ben yıllardan buyana gözlemliyorum bölgemizi, örneğin bir elma üreticiliğini ele alalım. Elma yetiştiriciliğinde bir firma Afşin’e ilgi gösteriyor, elma alımında bulunuyor. Fakat ikinciye o firma bizden ürün almıyor ve bahçede çürümeye terkediliyor. Biz, üretici hali ile bunun önüne geçeceğiz. İlçemize üretici hali kurduğumuz zaman ürünlerimizin pazarlanması profesyonel olarak yapılacak. Ürünlerin pazarlanması halciler tarafından yapılacak. Üreticilerimiz ürünlerini getirecek hale sunacak ve pazarlamayla uğraşmayacak. Üreticilerimiz, alıcı karşısında güçsüz durumda kalmayacaklar. Üretim olarak dünya ölçeğinde bir sıkıntı bulunmamakta önemli olan bu üretilen ürünleri pazarlayabilmek. Bölgemizde, pazarlama noktasını hayvan pazarı ve üretici haliyle aşacağımıza inanıyorum. Bu bizim insanlarımızın gelirinin artması demektir. Gelirimizin artması demek mahalli idarelerin ve devletin rahatlaması demek. Allah’ın izniyle Büyükşehir belediyemizle yardımlaşma içeresinde biz hem haili hem de hayvan pazarını ilçemizde oluşturacağız.” dedi. 
-Modern yoğurt süt pazarı
 
Afşin’e modern yoğurt süt pazarının yapılacağını aktaran Mehmet Fatih Güven, “Yerli ürün ve üreticilerin desteklenmesi konusunda çalışmalarım var. Özellikle İlçemizde bulunan yoğurt, süt pazarı gibi küçük ölçekte üretim yapan, evinin önünde ektiği domatesi, biberi, patlıcanı satmaya getiren, evindeki tavuğun yumurtasını satan, yoğurdunu, sütünü satarak ev ekonomisine katkıda bulunan insanlarımız için, adını bizim koyabileceğimiz bir Pazar oluşturacağız. Oluşturduğumuz pazarın denetimini sağlayarak düzenli bir şekilde işlemesini sağlayacağız. Burada al sat ürünlerin satılmasına izin verilmeyecek. Sadece insanlarımızın ev işletmelerinde üretilen ürünlerin satışlarına izin verilecek. Oluşturduğumuz pazarımız, sağlıklı, denetimlerinin yapıldığı ve insanlarımızın zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde modern pazarı oluşturacağız.” şeklinde konuştu.
Güven konuşmasını şöyle tamamladı:
“Biz Afşin’de hayvan pazarı konusunda bir ortam yok, biz kapalı  ve açık havan pazarı bölümlerini oluşturacağız. Hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın ve pazara gelen insanlarımızın zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çalışmalarda bulunacağız. Biz bunu yaptığımızda birden bire yoğunluk olmaz ama duyuldukça ve alışıldıkça insanlarımız buralardan faydalanacak hale gelir. İnşallah bu noktada kentimizin önünü açarız. Buradaki amaç üreticilerimizi tek bir alıcıya mahkum etmemek. Alıcılar açısından da Afşin’de böyle bir pazarın olduğu bilinirse her zaman gelip vakit ayıracaklardır.”
 
Editör: Haber Merkezi