Bağımsız Çevre Örgütü Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan ve bir grup gönüllü ekip Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinin meydana getirdiği hava kirliliğini ölçmek, insanlar üzerindeki zararını belirlemek amacıyla ölçüm ve inceleme yaptılar.
Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Lideri Pınar Aksoğan ile ekibi, yurt dışından özel olarak getirilen hava ölçüm cihazıyla, Çoğulhan ve Alemdar beldelerinde 24 saat boyunca termik santrallerinin doğaya bıraktığı zehirli gazlar ve partikül maddelerin ölçümünü yaptılar.
Alınan örnekleri ve elde edilen verileri İngiltere’de özel bir laboratuvarda inceletecek olan Greenpeace ekibi, sonuçların alınmasının ardından bölgede özel çalışmalar yapacaklarını söylediler.
Çoğulhan ve Alemdar beldelerinde yaşayan vatandaşlarla da görüşen ve röportajlar alan Greenpeace ekibi, insanoğluna ve doğaya sonuna kadar sahip çıkacaklarını dile getirdiler.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan hava kalitesi ölçümleriyle ilgili verilerin, belli bir sınırı geçtikten sonra internet sitesinde yayınlanmadığını vurgulayan Greenpeace üyeleri, değerlerin çok yüksek olduğu zamanlarda bakanlığa bağlı cihazların her nedense arıza yaptığını, bu sayede gerçek değerlerin kamuoyundan gizlendiğini kaydettiler.
Editör: Haber Merkezi