banner479

Gönüllüler yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı

Gönüllüler yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı

Sinan Doruk
Sinan Doruk
01 Şubat 2021 Pazartesi 10:31
237 Okunma
Gönüllüler yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı

Elbistan’da, yoğun kar yağışının ardından yaban hayvanlarının aç kalmaması için Elbistan Arama Kurtarma Derneği (ELKUD) üyelerince doğaya saman ve yem bırakıldı. 

ELKUD üyelerinden oluşan 20 kişilik gönüllü, kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Şardağı Telli Oluk Mevkisi'ne tırmandı.

Gönüllüler, beraberlerinde getirdikleri saman ve yemleri, yaban hayvanları için belirli noktalara bıraktı. 

ELKUD Başkanı Uğur Dumlupınar, dünyanın sadece insanlara ait olmadığını, doğadaki hayvanların da düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Zorlu kış günlerinde yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çektiğine dikkati çeken Dumlupınar, "Dernek üyelerimizle birlikte yaban keçileri ve yaban hayvanları için ilçedeki esnaflarımızdan temin ettiğimiz yemleri getirdik. Doğal hayatı yaşatabilmemiz için bütün insanların bu zorlu kış günlerinde doğal hayatı ve yaban hayvanlarını unutmamalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner471

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373