Afşin halkı, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde ak kadroları bir kez daha bağrına bastı. Seçimlere 2 haftadan az bir süre kala, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ve Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven’le kucaklaşan ilçe sakinleri, “Fatihlerini” başkan olarak görecekleri 30 Mart’ı beklemeye başladı.
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, kentin her noktasını karış karış dolaşmaya devam ediyor. Yerel seçimlere sayılı günler kala, bir kez daha Afşin ilçesini ziyaret eden Erkoç, vatandaş ve esnaf ziyaretleri yaparak samimi sohbetler gerçekleştirdi.
Adaşı olan Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven’le birlikte ilçe turuna çıkan Erkoç, genci yaşlısı, kadını ve erkeğiyle tüm Afşinlilerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ile Erkoç’un kurmaylarının da eşlik ettiği ziyaretler renkli görüntülere ve sıcak sohbetlere sahne olurken, ilçe sakinleri yeni dönemde görmek istedikleri hizmetleri adaylarıyla paylaştı.
İlçe gezisinin ardından Afşin’in 2045 yılına kadar su problemini ortadan kaldıracak olan Akdere İçme Suyu Projesinin temel atma törenine katılan Erkoç, burada da vatandaşların ilgi odağı oldu.
Erkoç, buradaki törenin ardından AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir’le birlikte Eshab-ı Kehf külliyesini ziyaret etti.
Eshab-ı Kehf’in İslam Dini ve Hristiyanlık için taşıdığı öneme dikkat çeken Erkoç, “Afşin’imiz ve Kahramanmaraş’ımız gerçekten çok önemli bir değere sahip. Hem dinimiz hem de Hristiyanlık için büyük önem taşıyan Eshab-ı Kehf’i bünyemizde bulunduruyoruz” dedi.
30 Mart’ın ardından en çok önem verecekleri konuların başında turizm geldiğini ifade eden Erkoç, “Bu konuda başlangıç noktalarımızdan birini de Eshab-ı Kehf oluşturacak. Nasıl ki geçmişte Selçuklular, Dulkadirliler ve Osmanlılar bu külliyeye değer verdiyse bu gün de aynı ihtimamı bizler gösteriyoruz. Son dönemde yapılan restorasyon çalışmalarıyla Eshab-ı Kehf güzel bir görünüme kavuştu. Afşin Belediye Başkanımız Fazlı Aydoğan’ın çalışmalarıyla da buranın tanıtımı için önemli mesafeler alındı. Ancak elbette ki bu yeterli değil. Biz Eshab-ı Kehf’i tüm dünyaya duyurmak, yerli ve yabancı turistlerin burayı gelip görmelerini istiyoruz. İnşallah yeni dönemde bu yönde çalışmalarımız olacak. Afşin Belediye Başkanlığı’na seçilecek Mehmet Fatih Güven’le birlikte Eshab-ı Kehf’i tüm dünyaya tanıtmak için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.
Afşin’in bugün düzenlenen törenle içme suyuna kavuşturulması için ilk temelin atıldığını dile getiren Erkoç, “Bugün Afşin’de güzel bir gün geçiriyoruz. Hem ilçe sakinlerimizin güler yüzü hem de Afşin için büyük önem taşıyan Akdere İçme Suyu Projesinin hayata geçmesi bizlere büyük moral veriyor. Bu güzellikler, bu mutluluklar 30 Mart’ın ardından da devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizle birlikte Afşin’imizin ihtiyaç duyduğu her alanda yanında olacağız ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hizmetlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Erkoç, daha sonra heyetle birlikte Elbistan ilçesine geçerek hastane ve Kur’an Kursu temel atma törenlerine katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi