Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, Afşin-Elbistan bölgesindeki termik santraller ve kömür işletmesinde incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan atama ile Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan Dr. İzzet Alagöz, kurum bünyesindeki enerji tesislerini incelemeye devam ediyor.

Genel Müdür Alagöz, bu çerçevede Türkiye’nin en büyük linyit kömür rezervini barındıran Afşin-Elbistan bölgesine çıkarma yaptı. EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz ile beraberindeki heyetin ilk durağı Afşin-Elbistan Linyitleri Kömür İşletmesi oldu. Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürü Atilla Dalbudak tarafından İşletme Müdürlüğünün tarihçesi, üretim faaliyetleri ve 2018 yılı üretim rakamları ile ilgili sunum yapıldı. Genel Müdür Alagöz, toplantıda işletmenin ana sorunları ve çözüm önerileri ile işletmenin genel durumu hakkında bilgi aldı. Buradaki programlarını tamamlayan Alagöz ve beraberindeki heyet, AEL İşletme Müdürlüğü açık ocak maden sahasına teknik ziyarette bulundu.  Açık Ocak Maden sahasında yapılan teknik incelemelerin ardından Afşin-Elbistan B Termik Santrali’ne geçti. Burada da İşletme Müdürü Mustafa Has tarafından Alagöz ve beraberindeki heyete brifing verildi.

EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, ziyaretlerinde Afşin-Elbistan bölgesindeki kurulu işletmeler ile planlanan enerji yatırımlarının ülkenin enerji ihtiyacının karşılanmasındaki önemine değindi. Alagöz, “EÜAŞ, yüklendiği sorumluluğun ve ülkemizin dev hedeflere doğru ilerlerken ne denli önemli vazifeleri yerine getirdiğinin bilinci içerisinde ve milli hedeflerimize kavuşma kararlılığında bugüne kadar gösterdiği performansı ve hizmet çıtasını daha yukarılara çıkartacaktır. Bugünden sonra da ülkemize hizmet etme noktasında hep birlikte samimiyet ve inançla hareket edeceğimize, verimliliği ile toplam kalite anlayışı ile sağlıklı ve güvenli iş ortamıyla, teknik ve ticari altyapısı ile örnek bir şirket kültürü oluşturacağımıza inanıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi