Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri, "KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı" hakkında bilgilendirildi.

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Gümüş, Afşin Belediyesi Sebahattin Atalay kültür Merkezinde düzenlenen programda, oda üyesi esnafları KOSGEB'in sağladığı avantajlardan yararlanmaya davet etti.

Esnafların her türlü destekten yararlanması konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Gümüş, “ Kriterleri uyan tüm işletmeleri KOSGEB destekli istihdam programından faydalanmaya davet ediyoruz. Bizler sizlerin her türlü teşvikten yararlanmanız, her türlü desteği almanız için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür programlar yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.

“İşletmelere 100 bin liralık destek sağlanacak”

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kobi Uzmanı Yunus Atmalı, yeni istihdam edilecek her bir personel için 100 bin lira geri ödemeli destek verildiğini söyledi.

KOSGEB Hızlı Destek Programının, koronavirüs salgınından etkilenen işletmelere yönelik bir finans desteği çalışması olduğunu söyleyen Atmalı, “ 2019 yılı hasılatı 75 bin lira olan mikro ve küçük işletmelerimiz mevcut istihdamların koruma ve ilan tarihinden sonra yeni bir istihdam yapması kaydıyla istihdam başına 100 bin liralık bir finansman desteği sağlanacak. Bu finansman faizsiz ve hiçbir masraf olmayan bir finansmandır ve 24 ay sonra 4’er ay 6’şar taksitli geri ödemelidir. Destek, 2021 yılı ortalama personel sayısının korunması şartı ve en az bir yeni personelin 12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü karşılığında verilecek. İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, destek personel başına 10 Bin TL artırımlı olarak uygulanacaktır. 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu personel destek kapsamında istihdam edilebilecek. Başvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda yani 2021 yılının Kasım ayında işletmede çalışmayan personel ‘yeni’ kabul edilecek. Daha önce yararlananlar, programının birinci ve ikinci etaplarından yararlananlar, yeni başvuru dönemi şartlarını karşılamak kaydıyla bu dönemde de programa başvuru yapabilecek. Başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başlamış olup 31 Mart 2022 tarihinde sona erecek.” açıklamasında bulundu.

Programa, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat ile esnaflar katıldı.

Editör: Haber Merkezi