Afşin Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.

Okul bahçesindeki etkinlikte, okul idaresi, veliler ve öğrencilere aşure ikram edildi.

Ertuğrul Gazi İlkokulu Müdürü Hulusi Ay, yaptığı açıklamada, aşure etkinliği ile eğitimin değişmez parçaları olan öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğini pekiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Aşure etkinliğine katılan velilere teşekkür eden Ay, "Ertuğrul Gazi İlkokulu olarak okulumuzda bulunan öğrencilerimiz ve velileri ile Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramında bulunduk. Gelenek ve görenekleri yaşatmak, öğrencileri bilinçlendirmek ve öğretmenler ile öğrenci velileri arasında kaynaşmayı sağlamak için bu etkinliği düzenledik. Bu gibi birlikteliklerin öğrenci başarısını artırmaya da katkı sağlayacağına inanıyoruz. Etkinliğimize katılan velilerimize ve organizasyonda emekleri bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure etkinliğinin ikincisini düzenlediklerini söyleyen Müdür Yardımcısı Ali Çelik ise, şunları söyledi:

"Ertuğrul Gazi İlkokulu olarak geçtiğimiz yıl eğitim öğretime başladık. Kurulduğumuz ilk yıl yine geniş katılımlı bir aşure etkinliği düzenlemiştik. Bu eğitim öğretim döneminde de ikincisini düzenlemek nasip oldu. İnşallah aşure etkinliğini gelenekselleştirerek her yıl düzenlemek, öğrenci, veli ve öğretmen işbirliğini daha da pekiştirmek istiyoruz. Etkinliğimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum"

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akbulut, Afşin Belediye Başkanı Vekili Sebahattin Atalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, okul müdürleri, idarecileri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Editör: Haber Merkezi