Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Saçaklızade Vakfı, kentte kalan 4 bin Suriyeliye günlük sıcak yemek ulaştırıyor.
Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdikleri hayır çalışmaları ile toplumun tüm kesimlerinin beğenisini toplayan Saçaklızade Vakfı, kente sığınan Suriyelilere yardım ulaştırılması noktasında ön sıralarda yer aldı.
Vakıf Başkanı Ali Demirdöven, Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi ile düzenlediği basın toplantısında, günlük 4 bini Suriyeli olmak üzere ihtiyaç sahibi 6 bin vatandaşa sıcak yemek ulaştırıldığını kaydetti. İslam dünyasına ağabeylik eden devlet konumundaki Türkiye’nin, Suriyeli mülteciler konusunda da üzerine sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdiğini söyledi.
Kahramanmaraş sanayicisi ve halkın yardımlarıyla kendilerin de Suriyelilere şefkat eli uzattığını ifade eden Demirdöven, şöyle konuştu:
“Dinimizin üzerinde en çok durduğu konulardan bazıları sevgi, merhamet ve şefkattir. Biz de Suriyeliler konusunda bu düsturla hareket ettik. Onlara asla mülteci demedik, aramızda ensar ve muhacir kaynaşması sağlayalım istedik. Şu anda da yemek verdiğimiz Suriyeli sayısı 4 bini aştı. Yerli ihtiyaç sahiplerimizle birlikte bu sayı 6 bin kişi. Çok şükür Türkiyeli Müslümanlar olarak, hassaten Maraş halkı olarak kardeşlik vazifesini yaptığımız kanaatindeyiz. Bu şeref sanayicisiyle, vatandaşıyla tüm Kahramanmaraşlıların. Biz ise bunun sadece manevi katkısına talibiz. Bunu yaparken tabi zorluklarımız var, sıkıntılarımız var. Ama Allah razı olsun Maraş sanayicisi, esnafı gayret ediyor. Pirinç yok dersek pirinç gönderiyor, yağımız yok dersek yağımızı gönderiyor. Biz de şeffaf bir şekilde dağıtımlarını yapıyoruz.”
Vakıf yardımları yapılırken uygulanan kriterler hakkında da bilgiler veren Demirdöven, “Bizim bir formumuz var, orada da kriterlerimiz var. İnsanlar başvurur, biz de bütün mahalleleri dolaşırız. Müracaat edenin neyi var neyi yok inceliyoruz. Ayrıca maliyeden araştırıyoruz. Maliye kaydı var mı diye. Denetliyoruz. O kriterlere göre fakirlerimizi araştırıyor, soruyor ve yardım kartı veriyoruz. Günlük de 4 ayrı noktada yemek dağıtımı yapıyoruz. Yemek alanlar evi nereye yakınsa oradan alıyor. Suriyeliler için de bu kriterleri uygulayıp araştırdık. Gerçekten çok kötü evlerde yaşıyorlar. Bunların içerisinde zenginlerde var. Onları ayırıyoruz. Ama ihtiyaç sahiplerinin de yardımına koşuyoruz. Yemeğin yanında 600 Suriyeli aileye kış öncesinde soba, battaniye dağıtımı yaptık. Gücümüz nispetinde bu yardımları ulaştırmaya, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.
Demirdöven, vakıf olarak ilerleyen dönemde insanların meslek sahibi olabilmeleri için çeşitli faaliyetlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.
Vakıf Başkan Yardımcısı Şirikçi ise vakfa ve Abdulhamid Han Camii’ne ilişkin yöneltilen soruları yanıtlayıp, ortaya atılan bazı iddialara cevap verdi.
Editör: Haber Merkezi