Hollanda'da yaşayan 2 Türk iş adamının gönderdiği 34 özürlü aracı, Türkoğlu ilçesinde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
Kaymakam Tuncay Akkoyun, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmanın toplumun öncelikli vazifesi olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Mustafa Taşhan da Hollanda'da yaşayan 2 Türk iş adamının kendisini arayarak özürlü aracı göndermek istediğini anımsattı. Araçların oluşturulan komisyonun belirlediği kişilere verildiğini ifade eden Taşhan, ilçe genelindeki bütün alanları engelli vatandaşlara göre dizayn etmeye başladıklarını vurguladı.
Taşhan, gurbetçi iş adamlarının isimlerinin açıklanmasını istemediğini dile getirdi.
-En güzel hediye-
Kahramanmaraş Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çınar ise 23 Nisan'da çifte Bayram yaşadıklarını ifade ederek, "Bize en güzel hediye olan ayaklarımızı verdiler. Artık bu araçlarla şimdiye kadar yapamadıklarımızı yapacağız. Bir engelliye ayak vermek anlatılamaz bir duygu" şeklinde konuştu.
Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yürüyemediğini anlatan Recep Özbiçen de "Çok mutluyum, heyecanlıyım. 23 Nisan'da çocuklar gibi sevindim. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Bundan sonra bastonla yapamadığım işlerimi yapacağım, çocuklarımı da kucağıma alıp onlarla çarşıya, pazara gideceğim" dedi.
Konuşmaların ardından 34 özürlü aracı engelli vatandaşlara dağıtıldı. - Kahramanmaraş
 
Editör: Haber Merkezi