Kahramanmaraş'ta 16 yaşındaki spastik özürlü Elif Odabaşı, hayatının biraz daha kolaylaşabilmesi için akülü araba istiyor.

Yenişehir Mahallesi'nde 4 katlı bir binanın çatı katında ikamet eden Kadriye ve Ergün Odabaşı ailesinin yaşamı, engelli kızları Elif'in yaşının ilerlemesi ve fiziki olarak büyümesiyle daha da zorlaştı.
Bugüne kadar engelli çocuklarını el üstünde tutan aile, artık genç kız olan Elif'in taşınmasında büyük zorluk çekiyor. Özel bir rehabilitasyon merkezinde terapi gören kızlarının hastaneye götürülüp getirilmesinde güçlükler yaşayan aile, kızlarının bir an önce akülü arabaya kavuşmasını istiyor.
Mavi kapak kampanyasını duyduğunu ve araba alabilmek için kilolarca kapak topladığını ifade eden anne Kadriye Odabaşı, "Ancak bir türlü istenilen kiloya ulaşamadık. Oğlum üniversiteye başlamadan önce sağ olsun kardeşini o taşıyordu. Ancak o da okuluna gidince iyice zor durumda kaldık. Elif okuluna servisle gidip geliyor. Fakat hastaneye götürüp getirirken büyük zorluklar yaşıyoruz. Bu nedenle kızımın bir akülü arabaya kavuşmasını istiyoruz ve devletimizin bizlere yardım eli uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi