Afşin Emniyet Müdürlüğü, araçlarda kış lastiğe kullanma zorunluluğunu hatırlatarak, sürücülerin mağdur olmamaları için araçlarına kış lastiği takmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Afşin Emniyet Müdürü Recep Emol yaptığı açıklamada, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık  Pazartesi günü başlayacağını hatırlattı.
Uygulama başlamadan sürücülere kış lastiği kullanımının önemini belirten Emol, “Sürücüleri 1 Aralık'tan önce mutlaka kış lastiklerini takmaları gerekiyor. 1 Aralık'tan itibaren de cezai işlemlere başlanacak. Kışlık lastik takmayanlar mutlaka ceza ile karşı karşıya kalacaklar. 519 lira cezası var. Bu cezayı ödemektense mutlaka kış lastiklerini taksınlar. Kış lastiğinin yol tutuşu soğuk havalarda daha fazla ve kazaları yüzde 60 oranında önlüyor. Kayma oranını azaltıyor. Bu nedenle kış lastiği çok önemli. Sürücülerimizin can ve mal kaybına uğramamaları için kış lastiği uygulaması son derece önemlidir. 1 Aralık'ta başlayacak uygulama, 1 Nisan'a kadar devam edecek ve bu süre içerisinde kış lastiklerini taktırmayan sürücülere trafik cezası verilecek. Hususi otolarda zorunluluk yok ancak onları da kış lastiklerini takmaları konusunda bilgilendiriyoruz." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi