Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta yer alan Elbistanspor’un yaşadığı maddi sorunların çözümü amacıyla düzenlenen toplantıda, takıma destek yağdı.

Sword Otel’de düzenlenen toplantıya, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, İlçe Jandarma Komutanı Şahin Kocaköse, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz, Elbistanspor Kulüp Başkanı Erol Bekçi, Teknik Direktör Şerafettin Tutaş, oda ve dernek yöneticileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Elbistanspor Kulüp Başkanı Erol Bekçi’nin yaptığı açılış konuşması ile başlayan destek toplantısı, Kaymakam Tuncay Akkoyun’un konuşması ile sürdü.

Elbistan’ın her konuda kendini ispat etmiş bir ilçe olduğunu ifade eden Kaymakam Akkoyun, sportif faaliyetlerde de ilçenin öne çıkması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Akkoyun, “Elbistan ekonomisi, sosyal yapısı, coğrafi yapısı ve geçmişi itibarı ile ülkemizin önemli kentlerinden biri. Elbistan ilçe boyutundan çok ileride. İnşallah daha da ileriye gidecektir. Elbistan’ın bu önemi, bu değeri, Elbistan’a ait olan her şeyi daha da önemli hale getiriyor. Bizler hem doğduğumuz, hem de doyduğumuz yere önem veriyoruz. Bizim şuanda hizmet ettiğimiz Elbistan bizim kendi memleketimiz kadar önemli. Bir başarı varsa, buna herkesin mutlaka katkısı vardır. Elbistan’ın kaderini ilgilendiren birçok konuyu müzakere ediyoruz. Elbistan’da güzel şeyler oluyor. Elbistan’ın bu potansiyelini değerlendirdiğimiz zaman, sportif manada ciddi yatırımlara önem verdik. Çim saha, sentetik çim saha, tribünler, soyunma odaları yapıldı. 3000 kişilik yeni spor salonumuzu yapacağız. Gençlik merkezimiz il tipi, bunları niye söylüyorum? Biz Elbistan gençliğini düşünüyoruz. Bunların tutarı 6.5 milyon TL. Bu yatırımlarda Sayın Mahir Ünal’ın çok büyük katkıları var” dedi.

Elbistanspor’un yaşadığı maddi sorunların çözümü için ilçe halkının desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Akkoyun, kendisinin de maaşının yarısını bağışlayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

“Elbistanspor’a biz bu açıdan bakıyoruz. Altyapısını düşündüğümüz zaman onlarca gencimiz, çocuğumuz bu takımda yer alıyor. Ben kendi çocuğumun ilk lisansı Elbistanspor’dan çıktı. Elbistanspor, ilçe gençliği için çok önemli. Biz Elbistan’ın tanıtımına önem veriyoruz. Elbistan’ın kötü imajla tanınmasını istemiyoruz. 3 puan kaybedebilirsin ama insanların gönlünü kazanırsın. 3 puanın telafisi vardır. Bugün burada Elbistanspor’a manevi desteği verdiniz. Elbistanspor önemlidir. Karınca kararınca destek verirseniz, takımımız şuanda yaşadığı sıkıntıları atlatacaktır. Elbistanspor’un talep ettiği rakamlar çok yüksek değil. Bu arkadaşlarımızın ulaşım sorunları var. Futbolcular geçimlerini buradan sağlıyorlar. Cüzi rakamlarla anlaşmalar sağlanmış. Ben inanıyorum ki, Elbistanspor şampiyon olma noktasından çok şeyler kaybetmedi. Elbistanspor şampiyon olabilir. Niye profesyonel ligde yer almasın. Niye profesyonel takımlar gelmesin. Beton tribünlerimizi yapıyoruz. Doğal çim sahayı ikinci yarı tahsis ediyoruz. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Toplantı, iş adamı ve diğer davetlilerin takıma verecekleri destek miktarlarını açıklamaları ile son buldu.
Editör: Haber Merkezi