7 takımın mücadele ettiği turnuvanın açılış maçı Ekinözü Belediyespor’la ÇPL Spor arasında oynandı.
Ekinözü Belediyesi ve Ekinözü Kaymakamlığı’nın geleneksel olarak organize ettiği kurumlar arası halı saha futbol turnuvasının 2015 yılı maçları start aldı. Turnuvada Ekinözü Belediyesi, İlçe Emniyet Amirliği, Müftülük, Mal Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Milli Eğitim ve Çok Programlı Lise’de görev yapanların oluşturduğu 7 takım mücadele edecek. Lig usulü gerçekleştirilecek turnuvada en yüksek puana sahip olan 4 takım yarıfinal oynamaya hak kazanacak. 2’şer maçın ardından rakiplerini eleyen takımlar şampiyonluk için mücadele edecek. Turnuvanın sonucunda ise dereceye giren takımlara kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verilecek.
  Turnuvanın başlaması dolayısıyla maçların oynanacağı halı sahada açılış programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın ilk konuşmasını Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen yaptı.
  Ekinözü’nde bu tür sportif ve kültürel faaliyetlerin düzenlenmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Çeleğen, “Hepimiz Ekinözü için çalışıyoruz ve Ekinözü’ne hizmet ediyoruz. Her konuda Ekinözü’nde bir değişim ve dönüşüm olmasını istiyoruz. Bugün burada gördüğüm manzara da benim için büyük mutluluk kaynağı. Her zaman sevgi ve saygı diyoruz. Ekinözü’nü her konuda değiştirmeye hazırız. Spor dostluktur, sevgidir ve saygıdır. Bu tür turnuvalarda ve organizasyonlarda sportif faaliyetlerine her zaman destek olacağız. Gençlerimizin yanlarında olacağız. Gençlerimizin spora yönelmesi ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için gayret göstereceğiz" diye konuştu.
  Başkan Çeleğen, turnuvanın düzenlenmesinde emeği ve katkısı bulunanlarla, turnuvaya katılanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
  Daha sonra kürsüye gelen Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül ise, ilçedeki kurumların bu yıl da geleneksel olarak bahar turnuvasına katıldığını söyledi. Turnuvanın Mayıs ayı sonunda final maçı ile neticelendirileceğini kaydeden Kaymakam Gül, turnuvaya katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. Kaymakam Gül, turnuvanın centilmenlik ve barış içerisinde tamamlanması temennisinde bulundu.
  Konuşmaların ardından turnuvanın ilk maçı Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül ve Belediye Başkanı Nursi Çeleğen tarafından başlatıldı.
Editör: Haber Merkezi