Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil:
“Türkiye’de 28 Şubat sürecine benzer oyun oynanıyor “
 
Eğitim-Bir-Sen Afşin İlçe Temsilciliği, Afşin’e bağlı Arıtaş Kasabası’nda piknik düzenledi.
Arıtaş Kasabası Parkı’nda düzenlenen programa Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç , Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Ak Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, daire amirleri, eğitimciler ille çok sayıda vatandaş katıldı.
Bu sene 6. Düzenlenen geleneksel pikniği açılış konuşmasını Eğitim-Bir-Sen Afşin İlçe Temsilcisi Kazım Bozkurt yaptı. Kazım Bozkurt, Sendika olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Bozkurt, “Demokratikleşme adına ülkemizin geçtiği tüm süreçlerde, aktif olarak yer aldık. Kılık kıyafet seferberliği için 12 milyon 300 bin imza kampanyası çerçevesinde Afşin’de 10 bin 200 imza topladık. 28 Şubat sürecinin izlerini silinmesi için; görevlerinde bir şekilde uzaklaştırılan memurlar için çalışmalar yaptık ve kazandık. 18. Milli Eğitim Şurası’nda 4+4+4=12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin hayatı, Temel Dini Bilgiler gibi derslerin müfredata girmesi için mücadeleler verdik ve kazandık.” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Memur Sen’in her zaman hakkın ve haklının yanında olduğunu kaydetti. Pakdil, “Türkiye’nin içinden geçtiği zor süreçler kapsamında memur-sen her zaman hakkın ve haklının yanında oldu. Sendikacılık bugün dünyada sadece özlük hakları anlamında bir mücadele değil bunun haricinde bir milletin hakkını hukukunu korumak anlamında yapılan bir mücadeledir. Çünkü insanların vazgeçilmez hakları vardır ve bu haklarında kendilerine iade edilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
Kamuda başörtü konusuna değinen Pakdil, “Cinsiyet ayrımı Türkiye’de bugünde halen bir kısım insanların zihninde devam ediyor ve çok ileri boyutlara ulaşarak devam ediyor. Kadın haklarını savunduğunu iddia eden bir kısım derneklerin kuruluşların dahi kafalarındaki kadının özgürlük mücadelesi içerisindeki yapı tamamen belir bir kısım kılık ve kıyafete indirgemiş durumdadır. Belirli bir kısım hayat tarzını seçmiş olan insanlara bu hak vardır ama bunun dışında kendi özgür iradeleriyle başka bir hayat tarzını kendine rehber olarak seçmiş olan insanlara adete hiçbir hak ve hukuk tanımak istememektedir. Bu kadın hakları örgütü hakkında hemcinsler arasında dahi ciddi bir ayrımı ortaya koymaktadır. Biz bu memleketin 76 milyonun hepsini kardeş kılmak için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu insanların hepsi bir olsun beraber olsun hangi hayat tarzını seçerse seçisin. “ dedi.
“28 Şubat sürecine benzer oyun oynanıyor”
Türkiye’de bir 28 Şubat’a benzer bir oyun oynandığını kaydeden Pakdil, “Şuadan Türkiye’de bir oyun oynanmak isteniyor. 28 Şubat sürecine benzer bir oyun oynanıyor. Geçmişte bunların hepsi yapıldı ne yazık ki bunların bir kısmında neticelerde alındı. Şimdi Türkiye’yi tekrar darboğaza sokmak istiyorlar hem içeridekiler hem de dışarıdakiler. Çok masum bir proje üzerinden, gezi parkı olaylarındaki süreci düşününüz. Nihayetinden bir demokratik görüş ortaya konuluyor deniliyor. Eyvallah, çevreci bir düşünceyle bir kısım görüşler ortaya konulabilir. Buna hiçbir itirazımız o anlamda yok ama bir müddet sonra belirli yerler işgal edildiğinde, maytaplar, molatof kokteyller mi ararsınız, yakılan, yıkılan yerler mi ararsınız ve bunların hepsi milletimizin gözü önünde oldu. Bunların dışından o alanda bulunan esnaflarımızın dükkânlarını yağmaladılar, çevreyi yıkıp düktüler ve bunun adına çevreci demokratik bir yaklaşım olmuş. Böyle bir demokratik yaklaşım yok. Başkasının hakkını hukukunu çiğnemek, suçu günahı olmayan başka insanları zarara uğratmak kimsenin hakkı değildir. Burada devlet bütün insanların hakkını hukukunu koruyacağı için bu işten zarar gören insanlarında hakkını korumak durumundadır. Biz Ak Parti olarak bazı projelerle halkımızın karşısına çıktık ve oy istedik. İnsanlarımız bu projeleri sunduk yapacağımızı söyledik ve bizi iktidar yaptı bu halk. Ama şimdi bir kısım insanlar çıkmış diyor ki, yapılacak olan hava alanı durdurulmalı, yapılacak köprü durdurulmalı, metro durmalı, kanal İstanbul durmalı, yapılan HES’ler durdurulmalı, muhterem kardeşlerim bunların hepsi durduğu zaman, bunlar Türkiye’nin devasa projeleri, Türkiye bunlarla dünyada ihtilal kuruyor ve Türkiye bu yapılanlarla bütün dünyaya bir mesaj veriyor. Yatırımları belli bir kısım yerlerde yoğunlaştırıyor. “ dedi.
 
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, şöyle konuştu:
“Bu tip toplantıların ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü bizler aynı davanın mensuplarıyız, aynı değerlere sahip insanlarız, aynı davanın insanları olarak bir kısmımız sendikacılık yapıyoruz, bir kısmımız siyasetçilik yapıyoruz ama mirasını teslim aldığımız bir medeniyeti yeniden ihya etmek ve yüceltmek için hep birlikte mücadele ediyoruz. Halkımızın destekleriyle önümüze çıkan engelleri bir bir aştık ve bu günlere geldik. Sağlıktan eğitime, eğitimden ulaşıma ve hayatın her alanında çok ciddi düzenlemeler yaptık. İnsanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için birçok yatırım yaptık. Bunları yaparken İMF’ye olan borcumuz da ödedik. Hazinedeki 27.5 milyar doları, 135 milyar Dolar’a çıkarttık.   Türk baharı 2002 de başladı ve yükselerek devam ediyor. Bazen bir musibetten bir çok hayır çıkar. Bu gezi parkı olayları bizim için bir uyarı oldu. Bundan ciddi dersler çıkartmamız lazım. Hepimizde bir gevşeme ve rahatlama vardı. Hepimiz saadet içerisinde yaşıyoruz zannediyorduk ama öyle değil arkadaşlar çabucak kendimize gelmemiz lazım. Kardeşlik içeresinde herkes bulunduğu saflarda sıklaşıp, gayretle çalışması lazım. Beraber ülkemizi gelecek aydınlara taşıyacağız.” şeklinde konuştu. 
 
 
Editör: Haber Merkezi