Elbistan’a bağlı Doğan Mahallesi’nde, Doğan Site İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde oluşan obruk türü göçüğün nedenin belirlenmesi için Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nden gelen uzman ekip çalışmasını tamamladı. Ekibin elde ettiği bulgular önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Doğan Site İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde Nisan ayında meydana gelen ve tahmini 5 metre çapında, 25-30 metre derinliğinde ve iç uzantısı belirlenemeyen göçüğün sebebinin belirlenmesi için Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nden çağrılan özel ekip, 2 aydır sürdürdüğü çalışmalarını bitirdi.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü görevlilerinden Hidrojeolog Doktor Koray Törk’ün gözetiminde zemine elektrik dalgaları yollayarak boşluk olup olmadığını belirmeye yönelik olarak sürdürülen çalışmada; jeofizik, topograf ve hidroloji ekipleri hem elektrik hem de gravit olmak üzere iki ayrı disiplinle okul yanındaki göçüğün nedenini ortaya çıkarmak ve site içerisinde başka göçük olup olmadığını belirlemek için mesai harcadı. Okul çevresindeki zemin yapısını inceleyen ekip, göçüğün oluştuğu alanda yüzeyde gözlenmeyen anomalilerin (boşluk alanlar) varlığını tespit etmeye çalıştı.

Tek bir yöntem değil bütün teknikleri kullanarak gerçekleştirilen yaklaşık 2 aylık çalışmanın ardından hazırlanan raporun önümüzdeki günlerde EÜAŞ’a, oradan da Elbistan’a ulaşması bekleniyor. Doğan Site İlk ve Ortaokulu’nun da geleceği bu rapor doğrultusunda belli olacak.
Editör: Haber Merkezi