Dulkadiroğlu Belediyesince geleneksel hale gelen Dereköy Şeref Eroğlu Şampiyonlar Güreş Festivali'nin bu yıl 5'incisi düzenlenecek.

Cumartesi günü Dereköy Mahallesi'nde gerçekleştirilecek müsabakalara 12 ilden 400 sporcunun katılması bekleniyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenecek festivalin 5'incisi için hazırlıklar devam ediyor.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur, güreş müsabakalarının gerçekleşeceği meydanda incelemelerde bulundu.

Tüm sporseverleri bu özel güreş müsabakasına davet eden Okay, şunları kaydetti:

"Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmayı kendimize görev edindik. Bu kapsamda bölgemize has karakucak güreş müsabakalarını yaşatma ve gelecek nesillere aktarma adına da çeşitli turnuvalar ve festivaller organize ediyoruz. Bu turnuvalardan birisi de Dereköy Mahallemizde düzenlediğimiz Geleneksel Şeref Eroğlu Şampiyonlar Güreş Festivalidir. Bu yıl 5’incisini gerçekleştireceğimiz bu etkinliğimize 12 ilden yaklaşık 400 sporcunun katılımını bekliyoruz. Amacımız kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan bu güzel ata sporumuzun gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılmasıdır. Güreş alanımızda gerekli altyapı çalışmalarını yaparak güreş severlerin hizmetine sunduk."

Editör: Haber Merkezi