Tüm yurtta olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kahramanmaraş’ta da coşku ile kutlandı.

Atatürk Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan kutlamalar Kahramanmaraş Valiliği’nde tebrikleri kabülü ile devam etti.

Trabzon Bulvarı’nda gerçekleştirilecek kutlama programı hava muhalefeti nedeniyle Batıpark Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Batıpar k Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama törenlerine Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve eşi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu,İmran Kılıç,Garnizon Komutanı 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Uğur Bülend Acarbay, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve eşi ile diğer protokol mensupları, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Vahdettin Özkan, Milletvekili İmran Kılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Bülend Acarbay ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kürsüden halkın bayramını kutladılar.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın yapılmasının ardından halk oyunları ekipleri bir folklor gösterisi sundular.

Öğrencilerin 29 Ekim’le alakalı şiirlerini okumasının ardından askeri birlikler başta olmak üzere öğrenciler temsili geçit töreni yaptılar.

Editör: Haber Merkezi