AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, “Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli makamına, bu hareketin liderinin layık olduğunu, bu göreve layık olması gerektiğini bütün partililerimiz kabul ediyor ve karar kendisinin olacaktır” dedi.
Sağlam, partisinin Kahramanmaraş İl Teşkilatı Mayıs Ayı İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Soma’da hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına başsağlığı dileyen Sağlam, yaraların sarılması için hükümet olarak her türlü adımın atıldığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de açıklamalarda bulunan Sağlam, AK Parti’nin göstereceği adayın ilk turda seçilmesi için her türlü gayretin gösterilmesi gerektiğini vurguladı.




AK Parti teşkilatlarının 30 Mart yerel seçimlerini başarıyla geride bıraktığını ve cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı başarıyı artırarak devam ettirmesi gerektiğini işaret eden Sağlam, şöyle konuştu:
“Ülkemiz ilk defa kendi cumhurbaşkanını halkın doğrudan doğruya seçmesi şeklindeki bir seçime hazırlanıyor. Bu noktada 12 yıldır bu partiyi bu hallere getiren liderimizin ilk defa hepimize bir işi düştü. İnşallah cumhurbaşkanlığına partimizin adayını hep beraber, hiçbir şekilde bir bahane ve sebep aramaksızın adayımızı desteklememiz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyetinin en önemli makamına bu hareketin liderinin layık olduğunu, talip olması gerektiğini de bütün partililerimiz kabul ediyor. Karar kendisinin olacaktır. Partide ve Türkiye genelinde ortaya çıkan hava parti genel başkanının buna aday olması şeklindedir. Bu açık. Buna bir itirazı olan da yok. Şimdi bize düşen gerçekten partiyi bu hale getiren, ülkemizi gerek bölgemizde, gerek Avrupa’da, gerek dünyada belli bir düzeye getiren, belli bir siyasi ve ekonomik istikrar oluşturan, bunu liderliğiyle ortaya koymuş insanın bize ilk defa işinin düştüğü bir olayda bütün seçimlerden daha fazla bu olaya eğilmek zorundayız. Birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe bu mücadeleyi vermek zorundayız. İlk defa milletin seçtiği bir seçilmesinde kendisine düşen görevi yerine getirecektir. Ben buna yürekten inanıyorum. Arkadaşlarımızın bu konudaki gayretlerini de bekliyoruz.”
Toplantıda konuşan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan da partinin göstereceği adayın ilk turda seçilmesi için teşkilat olarak her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci de 30 Mart’ın ardından belediye içerisindeki yapılanma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydetti.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, teşkilat çalışmalarına ilişkin bilgiler verildi.
Editör: Haber Merkezi