Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afşin İçe Teşkilatı, miting düzenledi.
Afşin Atatürk Caddesi, Belediye önünde düzenlenen mitinge CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, CHP İl Başkanı Esat Şengül , CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş, CHP Afşin Belediye Başkan Adayı Selçuk Gökdoğan, CHP Afşin İlçe Başkanı Mustafa Gedik ile çok sayıda partili katıldı.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türk Silahlı Küvetlerince Suriye Ordusu’na ait uçağın düşülmesine ilişkin, “Türkiye, Suriye uçağını neden düşürdü biliyor musunuz? AK Parti bahane arıyor. Türkiye’yi savaşa sokacak seçimi erteleyecek. Bunu unutmayın” dedi.
İnce, “Bizim hepinizin desteğinize ihtiyacımız var. Bugün gelip CHP’ye gelip üye olanla benim aramda hiçbir fark yoktur. Çünkü bizim babamızın malı değil, bu parti bize Atatürk’ün emanetidir. Bunu hep birlikte 30 Mart’ta kuralım. Bakın bugün Suriye uçağını düşürdüler. Türkiye, Suriye uçağını neden düşürdü biliyor musunuz? Bahane arıyor. Türkiye’yi savaşa sokacak seçimi erteleyecek. Bunu unutmayın. Kendi çocuğuna bedelli askerlik yaptıracak, birine çürük raporu aldıracak ama Afşinli gariban Ahmet efendinin çocuğu cepheye. Bu seçimi ertelemek istiyor, çünkü korkuyor. Yerel seçimde belediyeleri kaybederse ardından genel seçim gelecek burada yapılan seçimde de iktidardan düşecek. Onun içindir ki meclise gelemedi meydanlarda gürledi, kutuların suçunu savcılara yükledi, besmeleyle başladı insanları dışladı, yandaşları kefene büründü 30 Mart’ın sonunda yüce divan göründü” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bir milletvekili çıktı dedi ki , “Recep Tayyip Erdoğan’a dokunmak ibadettir” dedi. Bende çıktım dedim ki, “onun dokunulmazlığı var, eğer onun dokunulmazlığı kaldırın ona bir dokunalım, ondan sonra gel sen bizdeki ibadet aşkını gör” dedim. Sonra bir bakan çıktı Egemen Bağış, bir gazeteciyle konuşurken, “ sabah Google’dan bakıyorum bir ayet , hadis buluyorum sallıyorum bir tane diyor ve millette yiyor” diyor. Allah’ın ayetleriyle dalga geçiyor. Şimdi ey Afşinliler sizlere soruyorum, bunları bir CHP’li bir milletvekili yapsaydı, ne yapardı bu millet. Bizi taşlarlardı, peki bu haramzadelere neden laf söylenmiyor. Bunlar sizlere gelince din iman, kendilerine gelince hala mal peşinde.” şeklinde konuştu.
İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Başbakan, sabahın köründe oğluyla konuşuyor. Selamünaleyküm diyor, hayırlı cumalar, gelsin dolarlar diyor. Dini imanı da bir kenara bırakmıyor bunları söylerken. Bizler sanki Müslümanlığı bunlardan öğreneceğiz. Türkiye’de Müslümanlar ikiye ayrılıyor artık, bir bizim gibi kalubelanda beri Müslüman olanlar bir de Tayyip’ten sonra Müslüman olanlar. Başbakan gelmiş bana anlatıyor, “Aktürk’ün resmini sildiler İnönü’nün resmini koydular paraya” diyor. O uzun adam cahildir aynı zamanda. 1938 de bir kanun vardı, Cumhurbaşkanı kimse onun resmi paraya konulurdu. Sen İnönü’nün resmini konuşacağına evindeki biriktirdiğin dolarların üzerindeki resmini konuş. Telefon konuşmasında başbakan oğluna, “boşalt” diyor, “sıfırla” diyor 7 dakikada zor anlattı derdini, ömrünü yedi. Bakanın oğlu öyle mi? Bakan telefon açıyor bir dakikada anlıyor. Eğer küçük olsaydı, kesin onu caminin avlusuna bırakırdı.
 
30 milyon Euro’yu fizik öğretmeni olarak hesapladığını anlatan İnce, "200 liralık banknot yapsak, 100 tanesi bir paket yapar ve toplam 4 bin 500 paket. 100 liradan olsa 9 bin paket. Tanesi 100 gram olsa toplam 900 kilogram. Eşek yüküyle çalmışlar diyordum ama hesaplayınca değiştirdim. Eşek 900 kiloyu taşıyamaz kamyonla çalmışlar. Biraz dişimizi sıkarsak bunları elvedacı yaparız. Bunlarda her numara var. Ayakkabı mağazası gibi 34’den 53’e kadar her kalıba giriyorlar, bir adam olamıyorlar" dedi. 
 
Türkiye’yi şöyle bölelim diyen CHP Grup Başkanvekili İnce, “Türkiye’yi , Kürtler, Türkler diye bölmeyelim, sağcı, solcu diye bölmeyelim, aleviler, Sünniler diye bölmeyelim, kadınlar, erkekler diye bölmeyelim. Ama Türkiye’yi şu şekilde ikiye bölelim. Türkiye’yi soyanları bir kenara koyalım, namusluları öbür tarafa koyalım. İş adamından 700 bin TL lik saat hediye alanı bir yana koyalım, asgari ücretle çalışanları bir yere koyalım. İş adamın uçağıyla umreye gideni bir yere koyalım, çocuklarına harçlık veremeyen babayı bir kenara koyalım. Bizler bu haramzadeler Müslümanlığı öğretemez. Çocukların peşine TOMA lar takılmış, çocuklara biber gazı atılmış o anki olağan refleksle canlarını kurtarmak için camiye atmış kendilerini, herkes bilir ki camiye ayakkabıyla girilmez. Ama başbakan meydanlarda şöyle anlattı. Ey benim milletim, camiye ayakkabıyla girdiler dedi. Ya insanlar canlarını kurtarmak için girmiş, temizleriz olur biter, bunu meydanlarda konuşma. Ama ben uzun adama Afşin’den şunu söylemek istiyorum. Doğru söylüyorsun camiye ayakkabıyla girilmez ama camiye cebindeki haram parayla hiç girilmez.”
İnce konuşmasını şöyle tamamladı:
“Değerli Afşinliler, bir çocuk öldü 15 yaşında Berkin Elvan diye bir çocuk. Bu çocuk hepimizin evladı olablirdi. Türk, Kürt, Çerkez, alevi, Sünni olabilirdi. Berkin Elvan’da bizim evladımız, Tunceli’de kalp krizinden ölen polis Ahmet’te bizim evladımız. Biz bu topraklarda kardeşçe yaşamak istiyorsak, barış içinde yaşamak istiyorsak, inançlarımızı ve etnik kökenlerimizi yarıştırmaya kalkarsak, senin acın benim acım diye ayırırsak mutlu da olamayız, bağımsız da olamayız, özgürde olamayız. Bizim acılarımızı da ortak olacak sevinçlerimizde ortak olacak.”
CHP Afşin Belediye Başkan Adayı Selçuk Gökdoğan ise, şunları söyledi:
“Afşin’in son 30 senesinde yönetime gelen abilerimiz, kardeşlerimiz iyi niyetleriyle mücadele ettiler, bir şeyler yapmaya çalıştılar. Ama iyi niyet yetmiyor maalesef, 50 yıl sonrasını planlamak gerekiyor. vizyon sahibi olmak gerekiyor. Afşin’imiz son 30 senesinde, iki grup tarafından idare edilmektedir. Bu gruplar 10- 15 kişilik gruplardan oluşuyor. Birinci gruptakiler hangi parti iktidardaysa o partili. Yarın CHP iktidara gelirse bizlerin yanlarına da gelirler. Ama biz onları biliyoruz, bizleri kandıramazlar. Şahsi çıkarlarını, rantlarını kovalayacak ve hizmet üretemeyecek adam seçerler. Başkan olan kardeşimiz bakar ki hiçbir hizmet üretemiyor, bunlar engel oluyor. Sonra başkan grupla arasında mesafe koyar. Ama sonra gruptaki kişiler, bu başkan beceriksiz, bu başkan hiçbir şey bilmiyor diye üflemeye başlar. Sonra kendilerine başka bir aday bulurlar ve getirirler aday ederler, sonra bunu başkan seçerler. Bu başkanda 2,3 sene bu grubu ve Afşin’i tanımak için zaman harcar, bakar ki bu grup kendisine hizmet ürettirmiyor. Çünkü Afşin’e gelen bir insan Afşin’e hizmet ederse eğer, bu grubun çıkarları elden gider. Afşin’in yerel siyasetinin son 30 senesine damga vuran birde ikinci grup var. ikici gruptaki insanlarda şahsi menfaatlerini, aracının yakıtını kim karşılar, kim bize yemek yedirir, bunları yapacak olan zengin bir adaya ararlar. Afşin umurlarında değildir. Zengin bir adamı bulurlar, soyarlar. Ondan sonra seçime 5 gün kala etrafından dağılırlar. Sevgili Afşinliler bunun tek sorumlusu bu gruplar değil. kabahatin en büyüğü biz Afşinlilerde.”
Editör: Haber Merkezi