Ankara’da düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’nde Afşin Çamanı tanıtıldı. Fuarda stant açan Afşin Çaman, fuara katılanlardan tam not aldı.
Çamanlı ekmeği yiyenler çamanı beğendiklerini belirtirken, İşletme Sahibi Metin İnal, hedeflerinin Afşin çaman’ı tüm Türkiye’ye yaymak olduğunu söyledi.
İnal, şunları söyledi; “Çemen olarak bilinen ancak aslının çaman olduğunu bildiğimiz bu ürünümüzü tüm Türkiye ye yayma gayreti içerisindeyiz. Böylelikle hem çamanımız hem de ilçemizin tanıtımını yapmış olacağız. Üretim noktasında yıllarca kısır kalmış bu bölgemiz böyle bir atak bekliyordu.  Şuanda günlük 1 ton üretim kapasitesi ile başta Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman , Yozgat, Kayseri , Van, Erzurum ve çevre  illerine çaman veriyoruz.  Bir yandan da bayilik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakında tüm marketlerde yerini alacak olan ‘Afşin Çaman’ bölgemizin parlayan yıldızı haline gelecek. Aslında bu hayal değil. Bunu katıldığımız fuarda gördük. Bu noktada bize büyük destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Mehmet İnal sözlerini şöyle tamamladı:
“Tabi biz bu çalışmaları yaparken aynı zamanda da çaman paketlerimizin üzerinde bulunan Afşin Eshab-ı Kehf fotoğraflarıyla da Eshab-ı Kehf’in tanıtmış oluyoruz.”
 
Editör: Haber Merkezi