Afşin Büyüktatlar Mahallesi Yelli Kaya Mevkiinde, hayvanlara saldıran tilkinin kuduz olduğu anlaşılınca köy karantinaya alındı.

Afşin Büyüktatlar Mahallesi’nde Mehmet Kara, her yıl olduğu gibi bu yılda hayvanların Yelli Kaya yaylasına çıkartı. Ağıl içerisinde bulunan keçilere tilki ısırdı. Tilkinin ısırdığı hayvanlar tek tek ölmeye başlaması ardından Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirildi. Müdürlük, hayvanlarda parça alarak Adana Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne gönderdi. Gönderilen numunelerde kuduz tespit edilmesi üzerine köy karantinaya alındı.

-Hayvanlar Aşılandı

Tilki tarafından ısırılan hayvanlar imha edilirken, diğer hayvanlar ise  Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından aşılandı. Köy Camisinden sürekli, vatandaşları kuduz hakkında uyarılarda bulunuldu. Köye hayvan giriş-çıkışları yasaklandı, vatandaşlar konu hakkında bilgilendirildi. Afşin Halk Sağlığı Müdürlüğü’ de bölgede bulunan 5 aileyi de Afşin’e getirerek aşı çalışması sürdürdü.

Olayı anlatan Mehmet Kara, “Akşamdan ağıla keçilerimizi bıraktık ve kapılarını bağladık ama gene de bir şekilde içeri giriyor. Daha sonra sabah olduğunda keçileri bırakmaya gittiğimde bir keçinin suratının şişmiş olduğunu gördüm ama yılan soktu diye düşündüm. Fakat diğer keçilere baktım ve 5-6 sının yararlandığını fark ettim. Yaralı keçileri diğer keçilerden ayırdım ve gerekli yerlere telefon açarak durumu bilgilendirdim. İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden gelerek keçileri kontrol etti ve hayvanların aşıladılar. 16 keçi 2 iki köpek telef oldu. Diğer keçilerimizde şuanda her hangi bir sorun bulunmamakta.” dedi.

Editör: Haber Merkezi