Kahramanmaraş Belediyesi’ne ait olan ve Yeni Sanayi Sitesi nizamiye kapısının karşısında bulunan Halk Ekmek Fabrikası ile Ekmek Satış Büfeleri’nin işletilmesinin kiraya verilmesinden vazgeçildiği öğrenildi.Kira ihalesini alan firmanın teminat konusunda Belediye ile uzlaşamaması üzerine ihaleyi iptal ettiği öne sürülen Belediye, şu anda kapalı olan fırını Mart ayından itibaren yeniden işletmeye devam edecek.
Halk Ekmek Fabrikası ve 58 Adet Ekmek Satış Büfesinin İşletilmesi İhalesi 29 Kasım 2012 tarihinde yapılmış ve ihalenin kent kamuoyunun yakından tanıdığı ve fabrikanın 31.12.2012’ye kadar işçi hizmet alımını yürütmekte olan Hakan Ağdaş’ta yıllığı KDV hariç yaklaşık 950 bin liradan kaldığı öğrenilmişti. Ancak teminat konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ihale iptal edildi.
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, önceki günlerde gerçekleştirilen ve belediye icraatlarının personele anlatıldığı toplantıda 1 Ocak’ta kapanan fırının Mart ayında yeniden hizmete açılacağını ve burada çalışmakta olan işçilerin de yeniden işbaşı yapacakları müjdesini verdi.
2006 YILINDA AÇILDI AMA HER AY ZARAR ETTİ
Belediye tarafından modern üretim sistemiyle temiz ve ucuz ekmek üretmek amacıyla 2006 yılında kurulan ve şu anda İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki Belediye Halk Ekmek Fabrikası, Günlük 25-26 bin ekmek üretimi ile normal ekmeğin yanı sıra; mısır ekmeği ve tuzsuz ekmek üretimi ile 58 Halk Ekmek Büfesi satış noktasıyla Kahramanmaraş halkına hizmet veriyordu. Ancak kent merkezindeki diğer fırınların fazla etkilenmemesi için ekmek üretiminin düşük kapasite ile yapılmasının yanında işçi maliyetlerinin yüksek olması nedeni ile fabrikanın aylık 200 bin lira civarında bir miktarda Belediye’ye yük getirdiği öne sürülüyordu. Bu nedenle kiralama yoluna gidilmesi mantıklı bir çözüm olarak değerlendiriliyordu. Ancak, ihaleyi iptal eden belediye, Mart ayından itibaren fırını yeniden işletmeye devam edecek. Fırında ve büfelerde hizmet alımı yöntemi ile 150'den fazla taşeron işçisi çalışıyordu.
Editör: Haber Merkezi