Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Alparslan Mahallesi’nde devam eden yol, kilit parke ve yeşil alan çalışmalarını inceleyerek , “Afşin için bu hizmet küçük ama atılan adım çok büyük, çünkü biz bismillah dedik ve bundan sonra çok güzel hizmetlerin altına imzamızı atacağız.” dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve ekibi Alparslan Mahallesi, Yeni Sanayi Sitesi, Asri Mezarlığı ve Makine Parkında incelemelerde bulundular.

Afşin’in ilk nitelikli “Yeşil Alanı” Alparslan Mahallesi’ne

Heyet ilk olarak Alparslan Mahallesi’nde devam eden yol, kilit parke ve yeşil alan çalışmalarını yerinde inceledi. Güven, Afşin’in ilk nitelikli yeşil alanı Alparslan Mahallesi’ne yapmaya başladıklarını kaydetti. Güven, “Afşin’in eksikliklerini biliyoruz ve bunlarla alakalı çalışmalara başladık. İlk çalışmalarımıza Alpaslan mahallesinden başladık ve burada yeşil alan çalışması, yol ve kaldırım eksikliklerini gidermek için çalışıyoruz. Açılmayan yollarımızı açıyoruz ve dar olan yollarımızı genişletiyoruz. Bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra kaplama çalışmalarına geçeceğiz. Afşin için bu hizmet küçük ama atılan adım çok büyük, çünkü biz bismillah dedik ve bundan sonra çok güzel hizmetlerin altına imzamızı atacağız. İnşallah mahallemizde çalışmalarımız tamamlandıktan sonra çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin yararlanabildiği yeşil alanımız oluşturulacak. Afşin’deki ilk yeşil alanımız Alpaslan mahallesinde oluşturulacak inşallah. Bu yeşil alanın içerisinde çocuk parkı, gençlerin spor yapacağı spor aletleri gibi şeyler olacak. Mahallemizde ilk etapta 1 buçuk kilometre yolun asfaltlanması söz konusu ve ara sokaklarımıza kilit parke yapacağız” dedi.

-“Yeşilevler”e de nitelikli yeşil alan yapılacak”

Yeşilevler bölgesinde de bir çalışma olduğunu fakat buradaki arsa sorununu henüz çözülemediğini belirten Güven, “Ayrıca Yeşilevler civarında müsait bir arsa var inşallah gerekli izinleri alırsak o bölgede de nitelikli yeşil alanlarımızı oluşturacağız.” diye konuştu.

Malatya Belediyesi’nden destek

Malatya Büyük Şehir Belediyesi’nden yapılan desteklerden de bahseden Güven, “Afşin’imizde çöp konteynırlarına çok ihtiyacımız vardı ve caddelerimizde, sokaklarımızda büyük yağ varilleri kullanılıyordu. Afşin’imizde inşallah 5-6 ay içerisinde konteynır sistemine geçeceğiz. Afşin’e Malatya Büyükşehir Belediyesinden acil olarak konteynır gönderdiler. Bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz yetişmiş ağaçlardı ve yaklaşık olarak 6 kamyon ağaç, bitki ve ayrıca ağaç sökme makinasına çok fazla ihtiyacımız vardı Malatya Büyükşehir Belediyesi. Bunlar malzemeler bir bedel karşılığı değil, Afşin’e yardım olarak gönderildi. Malatya Büyükşehir Belediyesinin teknik destekleri devam etmektedir. Afşin adına Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır’ teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin desteği, karşılıksız Malatya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle birlikte inşallah bizde kendi imkanlarımızla yapacağımız hizmetlerle Afşin’i başladığımız yerden daha üst seviyelere getirme hedefindeyiz.” diye konuştu.

 

Asri Mezarlığı’nda çalışmalar sürüyor

Asri Mezarlığında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Afşin Asri Mezarlığımızda düzenleme ve otlardan arındırmaya çalışıyoruz. İnşallah burada yemyeşil bir alan oluşturacağız ve ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle anlaşma imzalayacağız ve bakımına geçeceğiz.” dedi.

Sanayi sitesi çöplerden arındırıldı

 



Heyet son olarak Afşin Belediyesi tarafından Sanayi Sitesi’nde başlatılan parke ve çevre düzenlemesini yerinde inceledi. Güven, “ Sanayi sitesinde parke çalışması ve çevre düzenlemesi yapıyoruz. Öncelikle buradaki en büyük problem çöp idi. Göreve gelmeden önce buranın halini içler açısı olduğunu gördük. Bugünde burada önce düzenli bir şekilde çöplerin alınmasıyla ilgili çalışma yaptık. Şimdide parke ve çevre düzenlemesi yapıyoruz” dedi.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi