Ülke genelinde ve Afşin’de geleceğe iz bırakacak politikalar geliştireceklerini belirten DEVA Partisi Afşin Kurucu İlçe Başkanı Mevlüt Kır, “Tüm Afşin'i DEVA çatısının altında toplanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yazılı basın açıklaması yapan DEVA Partisi Afşin Kurucu İlçe Başkanı Mevlüt Kır, “DEVA Partisi Kahramanmaraş il Başkanlığımızın önerisi ve DEVA Partisi Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan'ın onayı ile şahsıma DEVA Partisi Afşin  kurucu ilçe başkanlığı görevi 18 Aralık 2020 itibarıyla tevdi edilmiştir. Bundan dolayı Genel başkanımız Sayın Ali Babacan'a, İl Başkanımız Sayın Uzm. Dr. İfran Karatutlu'ya ve tüm il teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Çok kıymetli hemşehrilerim biliyorsunuz ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. En başta ifade özgürlüğü olmak üzere yargı, eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında çok ciddi problemlerle karşı karşıyayız.

Siyaset kurumu çözüm noktası olmaktan çıkmış ranta, güce ve siyasi nüfuza ulaşmakta bir araç haline gelmiştir. Yolsuzluk, adam kayırmaca, liyakatsizlik, hukuksuzluk maalesef ülkenin kaderi haline gelmiştir.

Bu kötü yönetim bu ülkenin kaderi değildir, asla olmamalıdır. Biz DEVA Partisi kadroları olarak yepyeni bir siyaset dili ve siyaset kültürü oluşturmak için yola çıktık ve bu anlamda Türkiye’yi en iyi şekilde yönetmek ilk hedefimizdir.

Bunalan, kısır döngü içinde sıkışan siyaset kurumunun imdadına yetişen DEVA kadroları daha şimdiden kullandığı üslup ve çözüm odaklı siyaset anlayışı ile kavgadan gürültüden ve ayrışmadan bunalıma girmiş ülkemiz insanı için bir umut kapısı olmuştur.

Hamasi söylemlerden uzak gerçekçi yaklaşımları benimseyen Partimiz iktidara gelmeden taklit edilmeye başlanmıştır. Ne mutlu DEVA kadrolarına ki daha iktidar olmadan çözüm reçeteleri sunarak bu ülkenin kaderine, tarihine etki etmektedir.” açıklamasında bulundu.

83 milyonu benimseyerek siyaset kurumunu yeniden dizayn etmeye başladıklarını ifade eden Kır, “Herkesi kucaklayan, farklılıkları bir zenginlik olarak gören, siyasette önce vicdanı, adaleti, ötekileştirmemeyi önceleyerek kavga ringine dönen ülkemizi ve siyaset kurumunu yeniden dizayn etmeye başlamıştır. 83 milyon vatandaşımız kimsenin dilinden, dininden, seçimlerinden dolayı dışlanmadığı, farklılıklarını ifade edebildiği, varlığın adil bir biçimde paylaşıldığı bir yönetime sahip olacaktır. Her vatandaşın eşit fırsatlarla eğitim, sağlık ve iş imkanına ulaşabildiği günlerde barış içinde yaşamayı hak ettiği inancı ile yola çıktık.

Asırlık demokrasi kültürünü özümsemiş, tarihe iz bırakmış bu millet, kapsayıcı ve güçlendirilmiş bir parlamenter sistem ile güçler ayrılığı ilkesini odak noktasına almış ortak akılla yönetilmeye layıktır. Bu hedefe ulaşmak için Türkiye’ye DEVA diyoruz.

Fikri, derdi ve her hayali memleket olan herkes DEVA çatısı altında kendisini ifade edebilecektir. Sevgili Gençler umudumuz sizlersiniz. Çok kıymetli kadınlar, analar bu toplumun baş tacısınız. Amcalar, dayılar ilham kaynağısınız. Gelin her biriniz bu çatı altında söz sahibi olun diyorum.

Bu vesile ile tüm Afşin'i DEVA çatısının altında toplanmaya davet ediyorum...” diye konuştu.

                                                                                              

Editör: Haber Merkezi