Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak için belediye olarak ellerinden gelen tüm çalışmayı yapacaklarını kaydetti.
 
 
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, sosyal devlet olmanın birinci adımının engelli vatandaşların, engelsiz bir yaşam sürdüre bilmek olduğunu söyledi. Başkan Aydoğan yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık, engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın arttırılması ve  engellilerin yaşam standartlarının geliştirilmesine katkı sağlaması açısından  önemli bir gündür. Engelli kardeşlerimiz için bugün kutlu olsun demek gerçekten bana ağır geliyor.
Sosyal devlet olmanın birinci şartı da engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir yaşam sürebilmeleri için gerekli olan tüm yatırım ve yasal düzenlemelerin devlet tarafından sağlanmış olmasıdır.
 
Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak belediye olarak bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Maalesef belediyemiz bu konuda yeterli olamadı bu güne kadar. Biz bu açığı kapatmak istiyoruz, bundan böyle engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını gidereceğiz ve toplumda yer almalarını sağlayan hazırlıklar içerisinde olacağız. Önümüzdeki yıllar Afşin’imizde yaşayan engellilerimiz için daha güzel olacak inşallah.
 
Kısacık dünya hayatında çeşitli engelleri olan kardeşlerimiz Hz. Eyyüb misali bir sabırla Allah’a isyan etmeden gönülden ve samimi olarak O’na yönelmeleri gerektiğini, yaşadıkları mahrumiyetlerin ebedi saadet adına Mevla’mız tarafından takdir edilecek ciddi bir sermaye olduğunu unutmamalıdırlar. Bu vesileyle 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, bu kardeşlerimizin sadece yılda bir veya birkaç gün değil, her gün toplumun eşit ve değerli birer bireyler olarak hatırlanmaları dileklerimle vefat edenlere Cenab-ı Hakk’tan rahmet ve mağfiret, hayatta olanlara huzur ve saadetler temenni ediyorum”
 
Editör: Haber Merkezi