Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “70 cente muhtaç olan bir Türkiye’den, destan yazan bir Türkiye haline geldik” dedi.
Bakan Eroğlu, Kahramanmaraş’ta 292 milyon TL tutarındaki 19 tesisin temelini atmak üzere kente geldi. Havayoluyla Kahramanmaraş’a gelen Bakan Eroğlu, ilk olarak Vali Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Eroğlu, daha sonra Batıpark Spor Salonu’ndaki temel atma törenine katıldı. Salona girişinde alkışlar ve tezahüratlarla karşılanan Eroğlu, temel atmak üzere geldiği Kahramanmaraş’a yeni müjdeler getirdiğini söyledi.
“Heybemiz dolu geldik” diyen Eroğlu, “Geçen yıl gelmiştik o zaman da 46 müjde vermiştik. Bu sefer de gelirken 29 müjde getirdik. Bir yılda gelen müjde sayısı 75’e yükseldi. Bunlar toplamda 751 milyon Türk Lirası. Size söz verdik 2013-2014 yıllarını bakanlığımız açısından hamle yılı ilan ettik ve sözümüzü yerine getiriyoruz. Biz sözümüzün eriyiz, söz verince yaparız” diye konuştu.
Öğretmenler gününü de unutmayan Bakan Eroğlu, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak, kendi yetiştirdiği öğrencilerin de bu gün ülkesine hizmet ettiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Katılımcılara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını da getiren Eroğlu, Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin 10,5 yılda destanlar yazdığını söyledi.
Türk lirasından 6 sıfır atıldığını IMF’ye borçlu ülke konumundan borç veren ülke konumuna gelindiğini kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:
“70 sente muhtaç olan bir Türkiye’den destan yazan bir Türkiye konumuna geldik. Dünya sıralamasında 26. Basamakta yer alan ekonomimizi 16’ya yükselttik. Bu bizi tatmin etmiyor 16 olmak bizi tatmin etmiyor, çünkü biz büyük bir milletiz ve inşallah büyük hedeflere doğru yelken açtık. 2023 yılında, cumhuriyetimizin yüzüncü yılında 10 büyük ekonomi arasına girmek istiyoruz. Ben bir gecelik enflasyonun yüzde 500 olduğu dönemleri biliyorum. Enflasyon canavarı yaşardı ve gazetelerde manşetti. Yüzde 80 doksan enflasyon görülürdü. O günler geride kaldı. Şu anda tek haneli rakamlara indi. Nereden nereye geldik. Bunun dışında milli gelir attı 230 milyar dolarla aldığımız milli geliri şu anda 800 milyar dolara yükselttik. Türkiye 3 misli büyüdü. Bu yeterli değil, inşallah ihracatımız 2023 de 500 milyar dolara milli gelirimizi de 25 bin dolara yükselteceğiz. O zaman Türkiye çok daha büyüyecek. Merkez Bankası kasası boştu, doldurduk. Devletin millete borcu vardı, zorunlu tasarruf fonu adı altında fon vardı. Paralar toplanmış ama uçmuş gitmişti. 13, 5 milyar Türk Lirası’nı bu hükümet ödedi. Ayrıca konut edindireceğiz diye para topladılar. 3,5 milyar Türklirası olan bu parayı başbakanımızın ‘devletin millete borcu olmaz’ sözüyle ödedik. Hortumlanan bankalar vardı, bu bankaların millete faturası 231 milyar Türk Lirası idi. Tabi onu da ödemek durumunda kaldık. Bu millet ödedi bu paraları. Ama çok şükür o dönemler sona erdi. Ama o defterleri tamamen kapattık ve bembeyaz ak bir sayfa açtık.”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışmaları hakkında da rakamlar veren Eroğlu, “Benim bakanlığımla ilgili 4 binden fazla şantiye gece gündüz çalışıyor. Çünkü gerçekten hüsni niyetle çalışıyor ve sizlerden aldığımız emaneti hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde oluyoruz. Tüyü bitmeyen yetimin hakkını koruyan bizim hükümettir. Bizden önceki hükümet DSİ’de ancak 9 tesis açabilmiş. Ama son 10 yılda bin 763 büyük dev tesisi açarak hizmete sunduk. Yılda 3 açılırken biz 350, 400 tesis açıyoruz. Fark bu. Aynı kurum. Ama at binicisine göre kişner ve yıldırım hızıyla işler yapılıyor. Zamanla yarışıyoruz. Çünkü kaybedecek vaktimiz yok. 242 tane baraj inşa ettik, 305 sulama tesisi, 18 milyon dekar araziyi sulamaya açtık. 78 tane ilimizde ve ilçelerde su yoktu. Bütün illerimizin içme suyu meselesini kökünden çözdük. Kars’ta da biz çözdük İzmir’de de. Edirne’de de biz çözdük Şırnak’ta da. Çünkü su medeniyettir. Sorunları köklü çözüyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu ülkeye ve millete hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Eroğlu, Kahramanmaraş’a en çok yatırım yapan bakanlık olmanın da mutluluğunu duyduğunu belirtti.
AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MAHİR ÜNAL
Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2014 sonuna kadar kente 1 katrilyonun üzerinde yatırım yapacağını söyledi. AK Parti kadrolarının doğduğu büyüdüğü ülkesine hizmet etme sevdasında olan insanlardan kurulduğunu dile getiren Ünal, şöyle konuştu:
“Biz 11 yıldan beri yeni bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Eski olanı, günü geçmiş olanı, milletine, ülkesine, vatanına hizmet etmekte yetersiz kalanı tasfiye edip, ülkesine sevgiyle aşkla, hizmet eden her sorunu her derdi kendi meselesi olarak gören ve bunu çözmek için gecesini gündüzüne katan ve kendini şehri ve ülkesi için feda etmiş insanlarız. 11 yılda biz Türkiye’yi dönüştürmeye çalışıyoruz, Türkiye’yi 2023 e hazırlamaya çalışıyoruz. 21. Yüzyılda Türkiye’nin büyük bir medeniyetin büyük bir mirasın temsilcisi olarak yeniden ayağa kalkmasını, bölgesinde söz sahibi olmasını, hak ettiği yeri bulmasının mücadelesini veriyoruz. O yüzden ne yaptığımızın, ne yapmaya çalıştığımızın çok iyi anlaşılması gerekiyor. Bu hizmete bu davaya yol arkadaşlığı yapmak isteyenlerin bunu çok iyi bilinmesi gerekiyor.”
Vali Şükrü Kocatepe ise Kahramanmaraş'ta ulaştırmadan sağlığa eğitimden enerjiye bir çok alanlarda 682 proje yürütüldüğünü, bunların bedelinin de 5 milyar 43 milyon TL olduğunu vurguladı. Kocatepe, Kahramanmaraş'ta sanayiden eğitime çok önemli hizmetlerin birer birer gerçekleştiğini kaydetti.
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da geride kalan zaman diliminde Bakan Eroğlu'nu hep yanlarında gördüklerini belirterek,
"Karasu isale hattının hayata geçirilmesinde önemli katkılarını gördük. Ayvalı Barajınının bitirilmesinde büyük desteklerini aldık. Pınarbaşı kaynak suyumuzla beraber kentimizin yaklaşık 100 yıllık su problemini çözmüş olduk. 10 yıldan bu yana konuşulan atık su ile ilgili konuyu sayın bakanımızınla da önderliğinde 42 milyon Euro hibe olarak verildi ve şu an ön ihaleye çıkıldı. Artık kentimizle çevreyle ilgili sorun kalmayacak" dedi.
DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ise temeli atılan yatırımlar hakkında teknik bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu’nun müteahhit firma yöneticileriyle yaptığı süre pazarlığının ardından projelerin temeli telekonferansla atıldı.
Törene AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bürokratlar ve çok sayıda ilgili katıldı.
Bakan Eroğlu, programları kapsamında belediye ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, akşam düzenlenecek olan koordinasyon toplantısına katıldı.
Editör: Haber Merkezi