AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yaklaşık 300 milyon TL tutarındaki 19 yatırımın temelini atmak üzere kente geleceğini bildirdi.
Erkoç, 24 Kasım Pazar günü Kahramanmaraş’a gelecek olan Bakan Eroğlu’nun, temel atma törenine katılıp bakanlığıyla ilgili çalıştay düzenleyeceğini belirtti. Valilik, belediye ve AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret edecek olan Eroğlu’nu ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını kaydeden Erkoç, kent için tarihi günlerden birine tanıklık edeceklerini söyledi.
Bakan Eroğlu’nun temelini atacağı yatırımlar içerisinde sulama kanalları, taşkın koruma projeleri gibi yatırımların bulunduğuna dikkat çeken Eroğlu, 19 kalem yatırımın yaklaşık tutarının 300 milyon TL olduğunu ifade etti.
AK Parti iktidarları döneminde bu alanda çok büyük hizmetler gerçekleştirildiğini dile getiren Erkoç, “Özellikle bakanlığımız ve DSİ Genel Müdürlüğü boşa akan akarsularımızı barajlar ve sulama kanalları yaparak ülkemize faydalı hale getirmekte. İlimizde de bu alanda çok önemli yatırımlar tamamlandı, tamamlanmaya devam etmekte ve yeni temeller atılmakta. Başbakanımızın da her zaman hatırlattığı gibi ‘su akar Türk bakar’ deyimi vardı. Ama artık birçok nehirlerimiz Kahramanmaraş’ta arazi sulamaya başladı. Klavuzlu birinci kısmı bitmek üzere. Bir kısmı arazi sulamaya başladı. Sulamaya açılan kısımlar artmakta. Adatepe barajımızda 10 güne kadar su tutmaya başlıyor. Bu alanda neredeyse katrilyona yaklaşan ödenekler ayrıldı. 700 milyon TL’den fazla para harcandı” diye konuştu.
Temeli atılacak projelerin Kahramanmaraş ekonomisine de ciddi katkılar yapacağını vurgulayan Erkoç, “Allah’ın izniyle bu projeler gerçekleştiğinde Kahramanmaraş’ın ekonomik yapısına çok önemli katkı sunacak. Tek ürün yetişen birçok yerde 2 ürün yetişecek. Arazilerimizin verimi artacak, çiftçilerimiz daha da rahatlayacak. İnşallah Kahramanmaraş’ın tarımdan olan geliri daha da artacak. Ayrıca taşkın koruma için yapılan yatırımlarda çok önemli. Bunlar ani yağışlarda can kaybına, mal kaybına neden olmaktaydı. Ama çok şükür DSİ’mizin ve bakanlığımızın yoğun çalışmaları sayesinde bu derelerde ıslah edilmekte” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin yaptığı yatırımlarla Türkiye’yi adeta yeniden imar ettiğini işaret eden Erkoç, şunları kaydetti:
“Ülkede bir çok kamu altyapısı yenilenmekte. Hastaneler, okullar, yollar yapılmakta. Yani bir ülke adeta baştan sona yeniden ayağa kaldırılmakta. Bunlar çok önemli gelişmeler. Bütçemizdeki yükler de her gün azalıyor ve hükümetimiz emin şekilde yoluna devam etmekte. Bunlar 100 yıl ülkemize hizmet edecek yatırımlar. Ülkemizin daha da gelişmesi ve müreffeh hale gelmesi için büyük yatırımlar yapılmaya devam edecek. Ben Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi Pazar günü yapılacak bu tarihi temel atma törenine davet ediyorum.”
Erkoç, Afşin ilçesine, belde ve köylere de hizmet verecek 51 milyon TL’lik içme suyu projesinin ise ilerleyen günlerde temelinin atılacağını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi