Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i makamında ziyaret etti.

Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’ndeki programı sonrasında sendika yöneticileriyle birlikte,  Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Akçul,  Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG-Werbund Elektrik’e devredilmesi sürecinin devam ettiğini belirterek, "Devir sürecinde bizim için önemli olan, işçilerimizin hakları ve çıkarlarıdır."dedi.


Afşin'e bir takım ziyaretler için geldiğini belirten Akçul, "Geçtiğimiz günlerde Maden-İş Sendikası Elbistan Afşin Şubemizin 10. Genel Kurulunu gerçekleştirdik ve seçilen arkadaşlarımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Devir süreci devam ediyor. Bu kapsamda işçi arkadaşlarımızla görüştük ve bilgi alışverişinde bulunduk. Ardından Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimiz ilettik."şeklinde konuştu.



Afşin Belediyesini ziyaret eden Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Akçul Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG-Werbund Elektrik’e devredilmesi konusunda açıklama yaptı.


Akçul, "Devir sürecinde bizim asıl işimiz, işçi arkadaşlarımız haklarının korunması ve mağdur olmamasıdır. Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’nün 20 yıllığına işletme hakkının, ERG-Werbund Elektrik’e devri konusunda süreci devam ediyor. A Termik santralinde devir komisyonu incelemelerini bitirdi ve raporları hazırladı. Sendika olarak bu süreci yakından takip ediyoruz. "dedi.


Devir sözleşmesinin 23 yıl önce yapıldığını belirten Akçul, " Bu ziyaretlerimizin ardından Ankara'ya giderek son aşamaları EÜAŞ ve Enerji Bakanlığında görüşeceğiz ve değerlendireceğiz.  23 sene önce faaliyete geçen bir işletme bugünle kıyasladığımızda arada çok fazla fark var. Devir sözleşmesi 23 sene önceki koşullarla sağlanmış fakat bugüne geldiğimizde köprünün altından çok sular geçmiş. ERG-Werbund Elektrik şirketinde de açıkçası devir işlemlerinin gerçekleştirmesi konusunda tam kararlılık göremiyorum. Devir komisyonun tespitlerinden sonra EÜAŞ ve ERG-Werbund Elektrik şirketi yeniden bir araya gelecekler ve yeni bir değerlendirme yapacaklar. Sendika olarak bu süreci baştan sona yakından takip ediyoruz. İşletme hakkının devri gerçekleşirse bizim işçilerimiz, tüm haklarıyla birlikte EÜAŞ'a bağlı başka işletmelere nakil olabilecek. Ayrıca başka bir yerde çalışmak istemeyen arkadaşlarımız burada çalışmaya devam edebilecek. Sonuç ne olursa olsun sendika olarak işçilerimizin hakkının korunması için uğraşıyoruz." açıklamasında bulundu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e çalışmalarında başılar diliyorum diyen Akçul, " Afşin Belediyesi Başkanımız Mehmet Fatih Güven, sinerjisi olan bir arkadaşımız. Afşin'de bir çok şeyi değiştireceğine inanıyorum.  Sendika olarak bizlerin üzerine düşen görev neyse sonuna kadar yapmaya hazır olduğumuzu bilmesini istiyorum. Görevinde başarılar diliyorum." diye konuştu.


Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Maden-İş Genel Başkanımızın ziyareti bizleri onurlandırdı. Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG-Werbund Elektrik’e devredilmesi süreci dahil olmak üzere halkımızın ve işçi arkadaşlarımızın çıkarına bir durum gerçekleşir.  Bu noktada Maden-İş Genel Başkanımız Akçul'un bu  noktada emeklerini esirgemeyeceğini biliyorum. Maden işçilerinin haklarının korunması noktasında Afşin Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız. Ziyaretlerinden dolayı Nurettin Bey'e teşekkür ediyorum."dedi.

 

Editör: Haber Merkezi