Türkoğlu Fizik Tedavi Merkezi Morgu’ndan alınan Uzman Çavuş Evran’ın naaşı ilk olarak baba evine getirildi. Burada son kez yakınlarına gösterilen Evran’ın ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu daha sonra köy meydanına getirildi.
Naaşın başından biran olsun ayrılmayan baba Mehmet ve anne Gülane Evran’ı Mardin’de vatani görevini yapan ve ağabeyinin üniformasını giyen diğer oğulları Mustafa Evran teselli etti. Bu arada helallik alındığı esnada duygusal anlar yaşandı. Evran’ın kardeşi Mustafa, asker selamı vererek, “Abi ben hakkımı helal ettim, sen de helal et” dedi.
Yaklaşık 1 ay önce nişanlanan ve hemen görev yaptığı birliğe dönen Evran, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi. Törene katılan vatandaşlar, tekbir getirip teröre lanet yağdırdı.
Uzman Çavuş Ali Evran, dün görev yaptığı Şırnak Uludere’deki askeri birlikte silah bakımı yaptıkları esnada namludan çıkan kaza kurşunu sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede ise hayatını kaybetmişti.
Törene, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kağan Kazaz, İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Cömert, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi