Afşin'de, 2017-2018 eğitim öğretim yılı dönem sonunda okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki eğitim gören yaklaşık 19 bin 982 öğrenci karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, Afşinli öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Bakraç ilk ve Ortaokulunda düzenlenen karne töreninde, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi personelleri ve orada eğitim gören astsubay öğrencileri tarafından gönderilen karne hediyeleri öğrencilere dağıtıldı.

Öğrencilerin mutlu günlerinde karne sevincini paylaştıklarını söyleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, "Bakraç İlk ve Ortaokulumuzda düzenlen karne dağıtım töreninde öğrencilerimize hem karnelerini takdim ettik hem de Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından gönderilen hediyelerimizi teslim ettik. Birkaç mutluluğu bir arada yaşıyoruz." dedi.

Devletin ile vatandaş arasında güzel bir hediyeleşme örneği yaşandığını aktaran Budan, "Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi personellerine ve orada eğitim gören astsubay öğrencilerine, Bakraç'ta eğitim gören öğrencileri düşünüp hediye aldıkları için teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş'ta sadece Afşin'deki Bakraç okulumuza hediyeler gelmiş. Bu girişimleri için de okul müdürümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bu hediyelerin karşılığını derslerine çok çalışarak, ileride başarılı bir birey olarak vereceklerine inanıyorum. Öğrencilerimize emek veren öğretmenlerimize ve üzerlerine titreyen anne ve babalarına teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından gönderilen hediyeleri öğrencilere teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, " Bizler, öğrencilerimizin emanetlerini teslim ettik. Öğrencilerimiz hem karnelerini hem de Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinden gönderilen giyim ve ayakkabı hediyelerini aldılar. Hediyeler için Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi komutanlarımıza, öğrencilerine ve orada görev yapan tüm personele teşekkür ediyorum" dedi.

Öğretmenlerin, öğrencilerin gelişmesine etki eden faktörlerin en etkilisi olduğunu kaydeden Bakraç İlk ve Ortaokulu Müdürü Hasan Erdoğan, " Öğrencilerimize en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini vermeye çalıştık. Sizinle yorulup, yine sizin tatlı bakışlarınızla dinlendik. Her insanın bir değer olduğu inancı içinde yeteneklerinizi ortaya çıkarıp geliştirmeye gayret ettik. Çünkü bireylerin gizli kalan yetenekleri toplum için ziyan ve israftır. Esas olan, bireyin kabiliyetine göre yön verip, üretkenliğini sağlamaktır. Bu inançla eğer, hayatınıza bir pencere açıp, temelinize birkaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olduysak, ne mutlu bize." açıklamasında bulundu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakraç İlk ve Ortaokulu Müdürü Hasan Erdoğan, " Tüm yaşam sürecinin içinde sürekli okuyun, kendinizi çağın gerisinde bırakmayın. İlmin en doğru yol olduğu bilinci içinde olun. Kendiniz ve başkalarıyla yarışın. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, toplumun mutluluğu için de çalışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Araştırıcı ve yaratıcı olun. Fikirlerinizi demokratik zeminlerde tartışın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Kendinize güvenin, güvensizlik insanları başarısız kılar. Vatanınızı ve milletinizi sevip, yükselmesi için çalışın. Annenize, babanıza ve büyüklerinize karşı, saygılı olun.  Sizleri, bu duygularla birer çiçek tohumu olarak ülkemin ve dünyanın tüm semalarına serpiyorum. Düştüğünüz her yerde sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve barışı yeşertiniz. Sizleri güzel ve yararlı işlerde görmek, emeğimizin semeresi olacaktır. Tüm yaşamınızın değerli ailelerinizle birlikle, sağlıklı, başarılı ve mutlu geçmesini diliyor, hepinizi ayrı ayrı öpüyoruz. Sizleri çok seviyoruz." diye konuştu.

Törende, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Tunca Ulucak ile öğrenci velileri katıldı.


Editör: Haber Merkezi