Afşin’de yeni kurulacak olan Afşin Civarı İstimlak Mağdurları ve Çevreyi Koruma Derneği, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ı makamında ziyaret etti.
Afşin’e yeni kurulacak olan termik santralleriyle birlikte arazileri kamulaştırılacak olan belde ve köyler tek çatı altında toplanmak için dernek kuruyorlar. Dernek yönetim kurulu üyeleri Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ı makamında ziyaret ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
Yapılan ziyarette konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, birlik beraberlik içerisinde tüm sorunların çözüleceğini kaydetti.
-“Birlik olacağız”
Birlik ve beraberlik vurgusunda bulunan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Organize olmadığımız takdirde bölgede oluşan ekonomik değerlerden yeteri kadar payımızı alamayız. Bu defa bu eksiğimizi gidermek amacıyla bir arada olacağız. Bunun için bir dernek faaliyete geçirmek istiyor belde belediye başkanlarımız ve muhtarlarımız şimdiden hayırlı olmasını arzu ediyorum. İnşallah bu derneğin faaliyeti geçmişte yaşadığımız mağduriyeti ortadan kaldırır hatta bugüne kadar olan eksikliklerimizi de telefi edecek bir çalışma ortaya koyar. Bu konuda bizde belediye olarak ve vatandaş olarak üzerimize düşen vazifeyi sonuna kadar yapmaya hazırız.” dedi.
Başkan Aydoğan konuşmasını şöyle tamamladı:
“Elbette enerji ülkemiz için vazgeçilmez bir şey ve bölgemizde bulunan kömür enerji için çok gerekli, ancak bu bölgede yaşayan insanlar olarak da bu bölgeye düşecek refah payının doğru dürüst dağıtılması konusunda eksikliklerin giderilmesi için bu çalışma ortaya kondu. Bu dernek sayesinde geçmişte yaşadığımız mağduriyeti ortadan kaldırır hatta bugüne kadar olan eksikliklerimizde telefi edecek bir çalışma ortaya konulacak.”
Dernek üyeleri ise, yeni kurulacak olan termik santralleriyle birlikte oluşabilecek sorunları Başkan Aydoğan’a aktardılar.
 
 
Editör: Haber Merkezi