Afşin Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. 

Afşin Anaokulu Konferans Salonunda düzenlenen kutlama programına Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Nevzat Akbaba, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ardından başlayan programın açılış konuşmasını  yapan Afşin Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Nevzat Akbaba, Sosyal güvenlik sistemini yeniden yapılandığını ve vatandaşa hizmeti ayağına götürüldüğünü kaydetti.  Müdür Akbaba, “Gurur duyduğumuz Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Güvenlik sistemini yeniden yapılandırarak, vatandaşa hizmeti ayağına götüren bir kurum olmuştur. Hizmet kalitesini bir tık ileriye taşıyan, hizmeti vatandaşın cebine getiren 7 gün 24 saat ulaşabilecek mobil hizmetleri getirmiştir. Almanya Sosyal güvenlik hizmetini 47 bin kişiyle verirken, bizim ülkemizde gurur duyduğumuz bu kurumu özveriyle 26 bin personelle götürmekteyiz. Sosyal Güvenlik haftasını tüm yurtta olduğu gibi Afşin’de de coşkuyla kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Sosyal Güvenlik kurumunun önemine değindi. Kaymakam Arıcan, “Devletlerin vatandaşlarına vereceği önemli hizmetler vardır. Sosyal güvenlikte bunlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik, toplumsal hayatın önemli hassasiyetlerden bir tanesidir. Toplumsal hayatta vatandaşlarımız,  problemlerle, sağlık gibi çeşitli sorunlarla karşılaşabilirler. İşte bir devlet örgütünün de bu riskleri en aza indirmektir.” dedi.

Konuşmalar ardından program, okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesiyle son buldu. 

Editör: Haber Merkezi